5 verschillende manieren om te ventileren - Artikelpost

5 verschillende manieren om te ventileren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 315 | Aantal woorden: 504 | Datum: | 0 commentaar

Ventilatie. Je denkt er pas over na wanneer je het mist. Een vervelende hoofdpijn. Vaak moe. Die frisse lucht door je woning draagt wel degelijk bij aan een verbeterd woongenot. Maar welk ventilatiesysteem laat je nu eigenlijk installeren? Veel consumenten zien door de bomen het bos niet meer. Daarom vertellen wij je in deze blog meer over de verschillende varianten. Lees je mee?

1. Natuurlijke ventilatie (systeem A)

Het eerste systeem - ook wel systeem A genoemd - maakt gebruik van natuurlijke ventilatie. Dit houdt in dat verse lucht via ventilatieroosters naar binnen wordt gebracht. Vervolgens ontsnapt de oude, vervuilde lucht via verticale roosters in het dak naar buiten. Het voordeel van dit type systeem is dat het goedkoop is. Er gaat echter veel warmte verloren, omdat het moeilijk in te regelen valt. Daarnaast is het in grote mate afhankelijk van het weer.

2. Mechanische aanvoer (systeem B)

Men kan er ook voor kiezen om de aanvoer van verse lucht mechanisch te laten verlopen. In dat geval wordt er een centrale ventilator in de woning geplaatst. Via verschillende kanalen wordt de schone luchtstroom verspreid over de ruimtes. Dit systeem kent echter vooral nadelen. Zo ontstaat er vaak veel condensatie, welke in veel gevallen de gezondheid kan benadelen.

3. Mechanische afvoer (systeem C)

In veel gevallen kiezen mensen voor het derde systeem. Dit systeem maakt gebruik van een mechanische afvoer. Hierbij komt de verse lucht - net als bij systeem A - via roosters de woning binnen. Vervolgens wordt de vervuilde lucht afgevoerd door een centrale ventilator in het dak of in een muur. Er treedt zo minder vervuiling op dan bij de voorgaande systemen. Toch gaat er nog steeds veel warmte verloren en er is vaak sprake van geluidsvervuiling.

4. Mechanische aan- en afvoer (systeem D)

Het meest complete systeem maakt gebruik van mechanische aan- en afvoer. Zowel de inkomende als de uitgaande luchtstromen worden dan geregeld door één ventilator. Het voordeel van zo’n systeem is dat het energie bespaart. Daarnaast is het mogelijk om lucht te filteren en treedt er minder warmteverlies op. Het systeem is echter wel een stuk complexer en dus duurder in aanschaf. Laat dit dan ook alleen door echte professionals doen!

5. Verluchten

Vandaag de dag hebben veel woningen nog steeds geen ventilatiesysteem. De enige manier waarop bewoners hun huis kunnen laten luchten is door een buitendeur of raam op een kier te zetten. Helemaal niet handig, want zo gaat er ontzettend veel warmte verloren. Daarom is het verstandiger om over te gaan op één van de bovengenoemde ventilatiesystemen. Bekijk het huidige aanbod op www.spirototaal.nl.Over de Auteur

Professional op het gebied van spiromaterialen en ventilatieystemen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo