FB pix Aan je tuin beginnen? Deze opties zijn er allemaal - Artikelpost

Aan je tuin beginnen? Deze opties zijn er allemaal

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 346 | Aantal woorden: 467 | Datum: | 0 commentaar

 

De zomer komt er weer aan en dit betekent optimaal genieten in de zon. De beste plek is dan voor veel mensen de tuin. Er zijn zoveel mogelijkheden voor verschillende tuinen. Maar welke opties zijn er eigenlijk allemaal en welke is handig voor jouw tuin?

Diverse stijlen

Er zijn zoveel verschillende soorten stijlen bij het kiezen van een tuin.  Hier zijn een paar voorbeelden van diverse soorten tuinen. Denk bijvoorbeeld aan een vijvertuin. Dit is een tuin met een vijver erin. Dit kan zowel in een kleine en een grote tuin. Het is belangrijk bij een vijvertuin om van te voren een goed ontwerp te hebben van het plan. Je moet namelijk ook rekening houden met de rest van de tuin, zoals de beplanting.

Wil je je tuin kindvriendelijk maken? Dan is dit mogelijk. Bij een gezinstuin gaat het er vooral om dat er een stuk gazon is, waar op gespeeld kan worden. Het belangrijkste is dat het gras sterk is, zodat het niet snel kapot gaat.  Ook een fijn terras is van belang. Dit kan kindvriendelijk gemaakt worden door er zachte tegels op te doen. Zodat iedereen er bij wijze van spreken met blote voeten over heen kan lopen.

Heb je een kleine tuin? Dan is een dorps- of een stadstuin een goede optie. Het is in deze tuinen belangrijk dat er veel groen aanwezig is. De stijl van het huis waarin je woont, is van belang voor de tuin.  De tuin wordt zo gemaakt dat het volledig bij jouw huis past.

Plan van aanpak

Bij het aanleggen van jouw nieuwe tuin is het dus belangrijk om je van te voren goed te verdiepen in de verschillende tuinen. Schakel een hovenier in om samen met hem het plan te bespreken. Door aan te geven wat jouw voorkeuren zijn, kan de hovenier met een ontwerp komen. Hier kunnen dan nog aanpassingen aan gegeven worden. Het is belangrijk om van te voren alles goed op een ontwerp te hebben. Als alles is goedgekeurd, begint de vakman aan de tuin. Dit kan soms een langere tijd duren, omdat het vernieuwen van jouw tuin niet een kleine klus is.Over de Auteur

Ik hou zelf ontzettend van tuinieren. Eigenlijk ben ik dagelijks in de tuin te vinden. Graag deel ik mijn ervaring en geef ik tips!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo