Actueel: verhuren koopwoning makkelijker door aanpassing Leegstandwet! - Artikel Post - Artikel Marketing

Actueel: verhuren koopwoning makkelijker door aanpassing Leegstandwet!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Housingxl
Gezien: 482 | Aantal woorden: 429 | Datum: Wed, 12 Jun 2013 | 0 commentaar

In december 2012 leek het eventjes beter te gaan, maar ook uit de eerste maanden van dit jaar is gebleken: voorlopig komt de huizenmarkt nog niet uit zijn dip. De bodem is inmiddels in zicht. Eén van de gevolgen is dat steeds meer mensen overgaan op de optie huis verhuren. Een prima alternatief wanneer u anders te maken krijgt met dubbele lasten.
Verhuur eigen huis: wat moet u doen?


Wanneer u besluit over te gaan tot de uitwijkmogelijkheid verhuren koopwoning, heeft u allereerst een vergunning nodig van de gemeente. Waar dit eerst voor sommigen huiseigenaren nog een sta-in-de-weg was, wil het kabinet u nu tegemoet komen.

 

Afgelopen maart heeft de Tweede Kamer daarom gestemd over een aantal wijzigingen in de Leegstandwet. Naar alle waarschijnlijkheid treedt deze herziening al per 1 juli  in werking. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste veranderingen.

 

Belangrijkste veranderingen


Ten eerste worden het aantal jaar waarvoor vergunningen wordt verstrekt verhoogd. Wilt u bijvoorbeeld uw eigen huis verhuren en is dit huis een renovatiewoning, dan krijgt u nu een vergunning voor zeven in plaats van voor vijf jaar.

 

Voor de verhuur eigen woning dient u rekening te houden met de officiële woonbestemming van het pand. Een ongebruikte kantoorruimte bijvoorbeeld mocht eerder slechts vijf jaar als woonruimte worden verhuurd. Omdat het kabinet nu leegstand wil voorkomen, is deze periode door deze wetswijziging verdubbeld naar tien jaar.  

Heeft u al eens eerder tijdelijk een eigen woning verhuurd? Dat is nu geen probleem meer! Mits er tussen deze twee aanvragen minstens vijf jaar heeft gezeten, kunt u zonder problemen een nieuwe vergunning aanvragen.

 

Overtuigd?


Overtuigd van de voordelen van het tijdelijk verhuren van uw (koop)woning? Bij de gemeente vraagt u uw vergunning aan met het formulier'Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte'.

 

Over de Auteur

Housing Xl is een organisatie die mensen helpt een huurwoning te vinden of zelf te verhuren. Zij hebben door heel het land ruim dertig kantoren waar men terecht kan bij de beste adviseurs op het gebied van huis verhuren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo