Airconditioning Prijzen - Artikelpost

Airconditioning Prijzen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 662 | Aantal woorden: 759 | Datum: | 0 commentaar

Airconditioning Prijzen

 

Airconditioners zijn over de hele wereld een van de meest gebruikte elektrische apparaten en worden gebruikt in de particuliere als in de zakelijke markt. Hotels, kantoren, publieke ruimtes maar ook voor thuis in de woonkamer is de airco het instrument voor een optimale klimaat beheersing. 

 

Airconditioners zijn er in alle vormen en maten om zo aan de behoefte van de consument te voldoen. Ze verschillen ook enorm in prijs, afhankelijk van het model en de koelcapaciteit. Voor meer informatie hierover kun je kijken op Airconditioning Prijzen.

 

Maar wat al snel vergeten wordt is het onderhoud wat erbij komt kijken. Als je wilt dat je airco lang mee gaat en optimaal presteert op het moment dat je hem nodig hebt, is het belangrijk dat hij regelmatig een kleine onderhoudsbeurt krijgt. 

 

Let wel op! Technisch onderhoud en het installeren van een airco mag alleen uitgevoerd worden door bedrijven of installateurs die in het bezit zijn van een diploma, afgegeven door stichting STEK. 

 

Lucht Filter Onderhouden:

 

Dit is het eerste en belangrijkste om goed schoon te houden. Een verstopte filter blokkeert de luchtstroom wat er voor zorgt dat het moeilijker is voor het apparaat om te koelen.  De lucht filter dient ongeveer 1 keer per maand schoon gemaakt te worden van stof en andere vuile deeltjes. Afhankelijk van de staat van de filter dient deze in zijn geheel vervangen te worden. 

 

Defecte Koeling:

 

Het kan voorkomen dat de compressor niet naar behoren werkt ondanks dat er luchtcirculatie is. Het eerste wat je kunt nakijken is of de compressor bedrading niet is verbrand of ingekort. Bij gebrek aan kennis is het ten zeerste aan te raden om een installateur te laten komen om dit probleem op te lossen.

 

Compressor onderhoud:

 

Deze is in veel gevallen buiten het gebouw geplaatst. Het is belangrijk deze regelmatig te controleren omdat externe factoren als regen, hitte en bladeren ervoor kunnen zorgen dat deze defect raakt. Het beste is om je airo in de winter dan ook niet te gebruiken, hoewel hij ook voor warme lucht kan zorgen, maar af te dekken met een zeil of iets dergelijks zodat hij  niet vies en nat wordt. 

 

Wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een airconditioning? Kijk dan bij airco kopen en bereken zelf gemakkelijk de koelcapaciteit die jouw airco nodig heeft. 

 Over de Auteur

Airconditioning Prijzen is een onafhankelijke site die informatie geeft over waar je op moet letten bij het kopen van een airco en de prijzen hiervan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo