FB pix Allergisch? Kan ik dan wel tapijt kopen? - Artikelpost

Allergisch? Kan ik dan wel tapijt kopen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1922 | Aantal woorden: 496 | Datum: | 0 commentaar

Je hoort vaak verhalen dat mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt of astma beter geen tapijt in huis kunnen hebben. Dit zou namelijk een goed huis zijn voor stofdeeltjes en huisstofmijt. Niets blijkt echter minder waar. Vloerbedekking of tapijt lijkt zelfs beter te zijn voor mensen met een allergie dan harde vloeren. Waarom hoor ik je vragen? Dat leg ik graag uit.

In tegenstelling tot harde vloeren houdt tapijt stofdeeltjes vast, waardoor ze niet in de lucht komen en je dit dus ook niet kan inademen. Het blijkt daardoor zelfs dat mensen met een allergie minder last hebben in een huis mét tapijt.

Het maakt niet uit wat voor tapijt je heeft (hard of zacht) de volgende punten kunnen je je allergische reacties verminderen:

-          Stofzuigen; om het aantal stofdeeltjes toch drastisch te verminderen is het een goed idee regelmatig te stofzuigen. De allergische reactie binnenshuis wordt namelijk voornamelijk veroorzaakt door huisstofmijt, schimmels of huisdieren.

-          Huismijt vindt het niet lekker; Omdat het een te lage luchtvochtigheid heeft en weinig huidschilfers bevat. Goed stofzuigen helpt daarnaast ook, mits het aantal huisstofmijten nog relatief laag is.

Al met al is allergie dus geen rijden om niet voor vloerbedekking te kiezen. Het is in vele gevallen zelfs hygiënischer dan een harde vloer, zoals vinyl of laminaat. Sommige vloerspecialisten verkopen ook zogenaamde allergeenvrije vloerbedekking. Dit tapijt is gemaakt van materiaal dat de fijnstof nog beter vasthoudt dan normaal tapijt. Fabrikant Desso noemt dit de airmaster® technologie. Wat bleek? Bij een gewoon tapijt was de concentratie fijnstof in huis al 4x lager dan in andere huizen. Bij dit tapijt van Desso was dit zelfs 8 x lager dan in andere huishoudens die wel een harde vloer hadden.

Het enige verwarrende is dat dit tapijt anti-allergisch wordt genoemd en dat is het eigenlijk niet. De fijnstof wordt niet afgebroken, slechts vastgehouden. Waardoor het allergieen niet tegengaat, maar slecht vermindert.

 

 

 

 Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in het schrijven over lifestyle, cosmetica, elektronica en huishoudelijke producten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo