Alles wat je moet weten als je een dakopbouw wilt laten plaatsen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: sannevermeulen | Via Artikel Post
Gezien: 440 |
Aantal woorden: 736 |
Datum: Thu, 15 Apr 2021 |
0 commentaar
Wanneer je op zolder wat ruimte te kort komt, is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheden om hier wat aan te doen. Een van de meest voor de hand liggende opties is om een dakopbouw te plaatsen. Het voordeel van een dakopbouw is dat je niet hoeft in te leveren op de ruimte van je tuin. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het laten zetten van een dakopbouw, hoeveel ga je ongeveer kwijt zijn en kan het überhaupt wel bij jouw woning? Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over het laten zetten van een dakopbouw.
Waar moet je op letten?
Een dakopbouw met plat dak of puntdak is echt de perfecte keuze wanneer je op zolder ruimte tekort komt. Je kunt hierdoor namelijk een extra slaap- of hobbykamer creëren. Ook wanneer je beneden te weinig ruimte hebt, maar je liever geen deel van je tuin wilt inleveren voor een aanbouw, kan een dakopbouw een uitkomst zijn. Je kunt dan spullen van beneden naar boven verplaatsen en je hebt zo beneden wat meer ruimte! Maar moet je eigenlijk een vergunning hebben voor een dakopbouw? En wat gaat het je kosten?
Wat is een dakopbouw precies?
Een dakopbouw is een opbouw bovenop je dak. Wanneer je een plat dak hebt, gaat het vaak om een extra kamer en soms zelf om een hele extra verdieping. Bij een schuin dak maken ze gebruik van een dakkapel, maar hier creëer je geen extra kamer mee, alleen extra ruimte. Een dakopbouw hoeft niet per se op de woning gezet te worden, maar kan ook geplaatst worden op de schuur, garage en zelf op de carport. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om extra ruimte te creëren.
Heb je een vergunning nodig voor een dakopbouw?
Bij een dakopbouw heb je vrijwel altijd een vergunning nodig. Deze vergunning kun je aanvragen bij de gemeente waarin je woont. De gemeente zal dan beoordelen of de dakopbouw mogelijk is voor jou. De gemeente kijkt als eerste naar het bestemmingsplan van de omgeving en het bestemmingsplan van de woning. Wanneer de dakopbouw daar goed inpast, zal je de vergunning krijgen.
Over de Auteur
Specialist op gebied van huisbouw
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen