FB pix Aluminium kozijnen - Artikelpost

Aluminium kozijnen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2738 | Aantal woorden: 477 | Datum: | 0 commentaar

Aluminium kozijnen niet alleen degelijk maar ook gracieus en esthetisch

Aluminium kozijnen worden in Nederland het minst vaak gebruikt van alle kozijntypes. Aan het aanschaffen van aluminium kozijnen zitten echter veel voordelen verbonden. De stevigheid van de constructie en het kekke uiterlijk geven voor de kopers van aluminium kozijnen vaak de doorslag. Vroeger werd er met grote regelmaat gekozen voor aluminium kozijnen, in oude bouwwerken zijn ze vaak ook nog terug te vinden.

Aluminium kozijnen: weinig onderhoud en goed voor het milieu

De natuurlijke eigenschappen van aluminium hebben een duurzaam karakter. Evenals kunststof ondervindt aluminium geen hinder van stof en vuildeeltjes. Omdat aluminium niet elektrostatisch is zult u weinig hoeven schoon te maken. Daarnaast is een aluminium kozijn überhaupt erg milieuvriendelijk en is de aanschaf dus erg verantwoord.

Doordat er op de planeet veel aluminium als natuurlijke grondstof beschikbaar is, kan het goed gebruikt worden om kozijnen van te maken. Nadelen zijn uiteraard ook aanwezig. Evenals bij stalen kozijnen is de isolatie ook bij aluminium kozijnen een zorgenkind. Daarnaast zal er na enkele jaren ook onderhoud moeten worden gepleegd aan de kozijnen, dit omdat er verscheidene schroeven moeten worden herbevestigd en het sluitwerk moet worden gesmeerd.

Aluminium kozijnen: geen kleurverschil en krassen

De binnenzijde kan bij een aluminium kozijn een kleur krijgen die afwijkt van de kleur aan de buitenzijde. De kleur op een aluminium kozijn wordt aangebracht via een zogenaamde oppervlaktebehandeling. Deze is mogelijk in drie varianten, namelijk:

  • Vlakke moffeling, zorgt voor een glad oppervlak.
  • Moffeling met structuurlak, zorgt voor een korrelig oppervlak.
  • Anodisatie, zorgt voor een oppervlak met behoud van metaaltint.

Als u eenmaal voor een kleur kozijn heeft gekozen dan is het niet mogelijk om later nog een andere kleur te kiezen om er overheen te schilderen. Het oppervlak is immers krasvrij en kleurvast gemaakt. Aluminium kozijnen zorgen dus voor een bepaalde mate van stevigheid en zekerheid, maar er kunt er later weinig meer aan veranderen. Aluminium kozijnen worden vaker gebruikt bij kantoorpanden dan bij woonhuizen. Voornaamste reden hiervoor is dat aluminium kozijnen goed gebruikt kunnen worden bij grote glasoppervlaktes.

Lage onderhoudskosten

Bij de aanschaf van een aluminium kozijn zult u rekening moeten houden met de hoogst mogelijke aanschafkosten van alle mogelijke kozijntypes. Zo is een aluminium kozijn gemiddeld 20% duurder dan een kunststof kozijn. In de aanschaf kost een aluminium kozijn gemiddeld €865 per vierkante meter. Met de lage onderhoudskosten van €95 per vierkante meter kost een kozijn van een vierkante meter dus gemiddeld €960 inclusief montage en belastingen.Over de Auteur

Als bron voor dit artikel over aluminium kozijnen is www.kozijnen-web.nl gebruikt, waar naast artikelen over aluminium kozijnen, ook artikelen zijn te vinden over houten kozijnen of kunststof kozijnen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

WIRO Universele Reinigingssteen - 850 gram
WIRO Universele Reinigingssteen - 850 gram

€ 31,60
Toon product

VELUX Origineel Verduisterend Rolgordijn Plus Plissé (DFD) Wit Kozijn, MK04, Wit
VELUX Origineel Verduisterend Rolgordijn Plus Plissé (DFD) Wit Kozijn, MK04, Wit

€ 127,94
Toon product

Hundos Deur in kozijn aluminium 50cm B x 69cm H Grendel links
Hundos Deur in kozijn aluminium 50cm B x 69cm H Grendel links

€ 99,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo