Asbest in je woning of kantoor laten opruimen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Asbest in je woning of kantoor laten opruimen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 378 | Aantal woorden: 741 | Datum: | 0 commentaar

Als je asbest in je woning, schuurtje of bedrijfspand hebt dan is het natuurlijk belangrijk om het weg te halen. Het asbest is bijzonder schadelijk voor de gezondheid is gebleken. Het kan tientallen jaren later opeens voor problemen zorgen. Vooral het inademen van de asbeste stofdeeltjes kan voor problemen voor je gezondheid zorgen. Het is dus belangrijk om het asbest op te ruimen. Het asbest opruimen kun je op verschillende manieren doen. Ten eerste kun je het asbest zelf gaan opruimen en ten tweede kun je het door een specialist doen. Natuurlijk is het naast een afweging rondom je eigen gezondheid, expertise, handigheid en vakmanschap ook belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Laten we de twee opties met je doornemen.

Het asbest opruimen zelf gaan doen

Het is mogelijk om zelf het asbest op te gaan ruimen. Het is dan wel belangrijk dat je hier voldoende verstand van hebt en het ook daadwerkelijk mag. Onder specifieke woonbesluiten van 2012 en van 2015 is het namelijk niet altijd mogelijk om het asbest zelf zomaar op te ruimen. Zou het wel mogen en zou je het zelf doen dan is het natuurlijk belangrijk om vooraf een goede asbest inventarisatie te maken. Ook zal je het juiste materiaal moeten hebben om het asbest te verwijderen en om het vervolgens ook nog eens af te kunenn voeren.

Het asbest opruimen laten doen

Waar de meeste mensen en bedrijven voor kiezen is om het asbest te laten verwijderen door een vakman. Ze weten precies wat er moet gebeuren en ook op welke manier het asbest het beste verwijderd kan worden. Zaken welke van belang zijn. Kijk naar de kosten en maak dan een goede afweging of je het asbest verwijderen zelf gaat doen of juist laat doen. Het is vaak een gemakkelijke keuze welke snel te maken is door vele mensen.

Klussen en asbest

Wanneer je in jouw woning aan het klussen gaat is het natuurlijk belangrijk om te weten of er wel of geen asbest aanwezig is. Je kunt dit nagaan door te kijken wanneer de woning gebouwd is en ook of de woning daarna nog is verbouwd. Na 1978 is het gebruik van asbest verboden. Als de woning dus eerder is gebouwd dan is de kans aanwezig dat er asbest is. Je kunt een asbest specialist inschakelen om dan een inventarisatie te maken van de mogelijkheden. Een asbestinventarisatie zal je helpen om in kaart te brengen of er asbest in de woning zit en of je dus ook zonder problemen kunt starten met klussen.

Onverwacht asbest?

Natuurlijk is het ook mogelijk om onverwacht asbest tegen te komen. Het is niet leuk en ook vervelend. Het is dan echter wel belangrijk om juist te handelen. Vooral wanneer je aan het klussen bent kunnen er stofdeeltjes van het asbest vrijkomen. Juist deze stofdeeltjes van het asbest zijn bijzonder vervelend en niet prettig. Kijk er daarom naar om direct goed te handelen. Neem maatregelen om het asbest te verwijderen bij het klussen. Het is goed om ook een bedrijf in te schakelen om het professioneel te laten verwijderen. Het wordt dan ook goed en correct afgevoerd.

Wat kost het professioneel laten verwijderen van asbest om daarna te gaan klussen?

Het beste kun je voor de asbestinventarisatie of het laten verwijderen van asbest een offerte opvragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten van het laten verwijderen van asbest. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Je weet precies hoe alles uitgevoerd gaat worden, hoe lang het duurt ten ook wat de bijbehorende kosten zijn van het asbest verwijderen.Over de Auteur

Op Asbest-Subsidies.nl vind je meer informatie over asbest, de subsidieregeling en de tarieven voor sanering.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[254 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo