Asbest is zeer gevaarlijk - Artikelpost

Asbest is zeer gevaarlijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 201 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

Het is belangrijk om op een zorgvuldige manier om te gaan met asbest. Het kan zijn dat je te maken krijgt met dit materiaal als je woning of pand voor 1994 gebouwd is. Er is een belangrijk verschil tussen hechtgebonden en losgebonden asbest. Afhankelijk van het soort asbest moet er snel en zorgvuldig opgetreden worden.

Hechtgebonden asbest

Zoals aangegeven zijn er meerdere soorten asbest. Hechtgebonden asbest is een type dat verwerkt zit in producten en bouwmaterialen. Vaak is hier witte asbest voor gebruikt en kan in allerlei producten zitten, zoals bouwmaterialen, golfplaten, dakplaten, systeemwanden, zeil, ondervloeren etc.. Hechtgebonden asbest is de benaming voor asbest dat niet zo 123 lost komt en de vezels die rondvliegen ingeademd kan worden. Daarom is dit niet een direct gevaar voor de gezondheid en kun je dus in sommige gevallen deze soort laten zitten in je bouwwerk. Het is dan echter niet toegestaan om te gaan boren of dergelijke in het materiaal.

Losgebonden asbest

Asbest dat niet in producten verwerkt zit en vast zit noemen we losgebonden asbest. Dit vormt echter wel een direct gevaar voor de gezondheid. In dit geval gaat het om asbestmaterialen die van tijd tot tijd loslaten en er asbestvezels de lucht in vliegen. In gesloten ruimten is dit erg schadelijk voor de mens omdat het kanker in de longen kan veroorzaken. Asbestvezels die in de buitenlucht rond vliegen zijn minder geconcentreerd en vormen daarom in mindere mate een probleem voor de mens. Maar blijft het nog steeds zeer gevaarlijk spul.

Prijzen asbest saneren

Wil je toch overgaan tot saneren? Wat zijn dan de prijzen? Het verwijderen van asbest is vrij kostbaar. Daarnaast biedt de overheid ook subsidies aan en kun je daar van tijd tot tijd gebruik van maken. Zie bijv.: Rijksoverheid.nl

1 – 10 m2: € 450 – € 550
11 – 20 m2: € 550 – € 550
21 – 30 m2: € 650 – € 650
31 – 50 m2: € 600 – € 750

De hierboven genoemde prijzen zijn indicatieprijzen en geven een goed inzicht in de kosten. Een asbest bedrijf kan je natuurlijk verder helpen. Als je zelf gaat saneren omdat het om minder dan 35 m2 afval gaat dan vallen de kosten natuurlijk een stuk lager uit.

Over de Auteur

Hansvt schrijf wel eens artikelen over huis en tuin gerelateerde zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo