Asbestisolatie; wat is het? - Artikel Post - Artikel Marketing

Asbestisolatie; wat is het?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 269 | Aantal woorden: 707 | Datum: | 0 commentaar

Asbest is om verschillende redenen gebruikt. Een van de manieren waarop asbest is gebruikt is door het als asbestisolatie in te zetten. Het is goed en belangrijk om gebruik te maken van asbest. Er zijn verschillende manieren waardoor je op asbest kunt stuiten.

Spuitasbest
Het is een beruchte vorm van asbest. Het is een vorm van amosiet en synthetische hars als een kleefmiddel. Het is vroeger allemaal spuitend aangebracht en het zag er aardig poreus uit. Het werd volop gebruikt als isolatie bij staalconstructies van grote gebouwen. Ook ventilatiesystemen werden ermee voorzien. Het spuitasbest is in 1978 verboden om te gebruiken. Het kan nog wel voorkomen dat je het ondanks dat ziet in fabrieken, scholen, kantoren, ziekenhuizen of winkels. Het werd ook als een akoestische isolatie gebruikt op wanden en plafonds.

Het hechtgebonden asbesthoudende materiaal
Ook zijn er platen met hechtgebonden asbesthoudend materiaal gebruikt welke als dakbeschot in woningen en gebouwen is gebruikt. Vaak is het niet direct te zien. Er zijn volop materialen overheen geplaatst. Als je deze vervolgens weghaalt dan zie je het materiaal tevoorschijn komen.

Een isolatie laag
Ook rond verwarmingssystemen en bij stoomleidingen (in de industrie) zie je vaak een isolatielaag van asbest waaroverheen ene laag gips is gebruikt. De laag zorgt ervoor dat er minder warmteverlies optreedt. Het is een niet hechtgebonden materiaal, waardoor het snel vrij komt. Het is gevoelig voor scheurvorming en daardoor kan er een gevaar optreden voor de gezondheid.

Het is belangrijk om het asbest te herkennen en om het dan goed te laten verwijderen.

Kies ervoor om het asbest te laten inventariseren in een gebouw om het daarna op de juiste manier te laten verwijderen.

Asbest isolatiematerialen
Er zijn vele verschillende asbest isolatiematerialen welke in het verleden gebruikt zijn. Asbest heeft de eigenschap om als een zeer goed isolatiemateriaal te werken. Het is een isolatiemateriaal welke niet alleen goed warmte vasthoudt, maar ook goed werkt als isolatie tegen geluid. Er zijn verschillende asbest isolatiematerialen welke gebruikt zijn.

Wat is spuitasbest?
In vele scholen, fabrieken, kantoren en andere bedrijfsgebouwen is spuitasbest gebruikt. Het is vooral bij staalconstructies gebruikt als isolatie. Daarnaast zie je het ook veel terugkomen in de ventilatiesystemen van gebouwen. Het gebruik van spuitasbest is sinds 1978 verboden. Er zijn echter nog wel gebouwen waarin je het steeds aantreft. Ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Isolatie rondom de verwarming
Ook is asbest als isolatie gebruikt rondom verwarmingsbuizen. Het doel is hier om zo min mogelijk warmte te verliezen rondom de buizen. Vaak is het afgewerkt met een laag gips.

Asbesthoudende platen
Je ziet vaak deze asbesthoudende platen terugkomen in convectorputten, meterkasten en bij kachels en verwarmingen. Het is een geweldige manier geweest om de boel te isoleren en de warmte de juiste kant op te sturen. Het is echter voor de gezondheid geen goed alternatief.

Doe een asbest inventarisatie
Als je twijfelt of er asbest in een gebouw is gebruikt of in je woning dan is het verstandig om een asbest inventarisatie uit te laten voeren. De kosten zijn beperkt en ze wegen vaak niet op tegen de grote gezondheidsrisico’s welke je loopt. Het is goed om te weten dat er nog steeds jaarlijks honderdduizend mensen overlijden aan de gevolgen van asbest.

Over de Auteur

Op Asbest-Subsidies.nl is meer te lezen over hoe je het beste asbest in je woning of kantoor kunt laten verwijderen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo