Babyfoons met camera’s: vergeet de beveiliging niet
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: theodv | Via Artikel Post
Gezien: 535 |
Aantal woorden: 710 |
Datum: Sun, 15 Sep 2019 |
0 commentaar
Babyfoons met camera’s: vergeet de beveiliging niet
Waar vroeger babyfoons die alleen geluid detecteerden de norm waren, kiezen inmiddels meer en meer mensen voor babyfoons met camera’s. Zo beschikken niet alleen over geluid, maar ook over beelden. Aan de hand van deze beelden kan beter gezien worden wat er aan de hand is met de baby. Is deze onrustig en moet deze tot kalmte gemaand worden om zo beter te kunnen slapen? Of kan de baby beter uit bed gehaald worden? Je weet het beter aan de hand van beelden. Velen kiezen dan ook voor een babyfoon met camera in plaats van een alternatief zonder camera. Babyfoons met camera’s maken veelal gebruik van een internetverbinding. Dit levert de hoogste kwaliteit beelden op. Echter zijn internetbabyfoons en Wi-Fi babyfoons te hacken door kwaadwillende figuren. Zo kwam er laatst in het nieuws dat het een hacker in Amerika gelukt was om het terugspreekkanaal van een babyfoon over te nemen. Minutenlang praatte de hacker tegen de baby, zonder dat de ouders hiervan af wisten. Een beangstigende gedachte. De veiligheid van je kind gaat boven alles, zeker als we te maken hebben met baby’s. Ze zijn immers nog zo klein en zo weerbaar. Daarom is het goed beveiligen van je babyfoon met camera een absolute must.
Nadelen van een babyfoon met camera
Steeds vaker kiezen jonge ouders voor een babyfoon met camera. Voor hun gevoel geeft een camera net iets meer gemoedsrust, omdat je op het beeldscherm je kindje kunt zien. Een begrijpelijke keuze, want als nieuwe ouder wil je jouw baby zo goed mogelijk in de gaten kunnen houden. Er zitten meerdere voordelen verbonden aan een babyfoon met camera. Je ziet niet alleen je baby, maar dankzij het beeld weet je ook beter wat je moet doen. Laat je jouw baby eventjes met rust of moet je deze gaan troosten? Als de camera voorzien is van infrarood, kun je ook in de nacht je baby monitoren. Echter zitten er ook nadelen verbonden aan een babyfoon met camera. Menig nieuwe ouder die een babyfoon met camera aanschaft staat niet stil bij het feit dat je deze ook van een adequate beveiliging dient te voorzien. Vooral in het geval van internetbabyfoons of Wi-Fi babyfoons is het mogelijk dat kwaadwillende personen de camera van de babyfoon kunnen hacken. Wanneer de babyfoon niet voorzien is van voldoende beveiliging, gaat dit een stuk eenvoudiger. Natuurlijk wordt de software van een internetbabyfoon continu geüpdatet, zodat de beveiligingslekken worden opgelost. Maar toch, het is een naar gevoel dat een vreemde zomaar je baby kan bekijken of zelfs tegen je baby kan praten.
Hoe je babyfoon met camera beveiligen?
Het werd in de vorige alinea al benoemd, maar het op tijd updaten van de software van je babyfoon is een uitstekende manier om er voor te zorgen dat alles up to date blijft. Beveiligingslekken worden gemaakt, zodat je jezelf hierover geen zorgen hoeft te maken. Maar er zijn nog meer manieren om er voor te zorgen dat de beveiliging van je babyfoon helemaal top is. De eerste stap is gebruik maken van een beveiligd Wi-Fi netwerk. Daarnaast dien je een wachtwoord aan te maken dat je zelf gekozen hebt. Veelal worden babyfoons door de fabrikant voorzien van een wachtwoord, maar deze is bedoeld als tijdelijk wachtwoord. Je dient deze zelf te veranderen. Velen doen dit echter nog niet, wat hun babyfoon kwetsbaarder maakt voor aanvallen van buitenaf. Als je het wachtwoord zelf kiest, gebruik maakt van een beveiligd Wi-Fi netwerk en altijd de meest recente updates voor je babyfoon installeert, ben je al een stuk beter beschermd tegen kwaadwillende personen. Zij kiezen veelal voor onbeveiligde of slecht beveiligde babyfoons. Te veel gedoe is hen niet de moeite waard. Door deze drie stappen te ondernemen, is jouw internetbabyfoon of Wi-Fi babyfoon een stuk veiliger.
Over de Auteur
Babyfoonvergelijker.nl is de expert op het gebied van babyfoons met en zonder camera.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen