Bamboe parket is aan een opmars bezig - Artikelpost

Bamboe parket is aan een opmars bezig

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 519 | Aantal woorden: 442 | Datum: | 0 commentaar

Vloeren in hout zijn al vele decennia een geliefde keuze bij bouwers. Hout heeft een warme look and feel die weinig andere bouwmateriaalen te bieden hebben. 

Vroeger werden houten vloeren voornamelijk gemaakt uit eik. Eikenhout staat bekend voor haar kracht, waardoor het ideaal is als vloerbekleding.

Toch staat de tijd niet stil. Producenten gaan continu op zoek naar nieuwe, betere materialen. Bamboe is een van die materialen.

Een bamboe parket is heel nuttig als vloerbekleding. Vooral vanuit ecologisch standpunt. Tegenwoordig is er heel veel stress op ons milieu, door vervuiling en roofkap. Met bamboe parket wil men dit voor een deel tegengaan. De gedachtengang hierachter is simpel: waar een eik enkele jaren moet groeien om voldoende groot te zijn voor de kap, doet bamboe hier slechts een fraktie van de tijd over. Het is immers een snelgroeinde grassoort die op enkele maanden tijd bruikbaar is. Deze snelle plant-en-kap cyclus maakt van bamboe een ecologisch interessant materiaal. Op dezelfde oppervlakte kan men veel meer verbouwen, terwijl er minder water nodig is om een volwassen plant/boom te krijgen. Door een bamboe parket te leggen, steun je dus moeder natuur.

Op het vlak van producteigenschappen zijn er geen nadelen aan bamboe verbonden. Het is heel sterk en is dus perfect bruikbaar op plaatsen die veel belopen worden. Ook de tolerantie tegen vocht ligt in lijn met wat je van een standaard houten vloer mag verwachten. En de prijs is heel democratisch. Omdat deze grassen zo snel groeien, blijft de kostprijs laag.

Goed om te weten: bij de aankoop van bamboe vloeren is er de keuze uit een ruime collectie kleuren en patronen. Zowel liefhebbers van moderne als landelijke designs komen aan hun trekken.

Heeft bamboe parket dan nadelen? Eigenlijk niet. Misschien het enige nadeel is de (relatief) beperkte beschikbaarheid. Niet elke parketverkoper biedt bamboe vloeren aan. De kans bestaat dat je dus even moet rondkijken voordat je een geschikte parketplaatser hebt gevonden.

- - -

Bronnen:

 

 

 Over de Auteur

Liefhebber van alles wat te maken heeft met design: van interieurontwerp tot tuinarchitectuur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo