Bemiddeling bij bouwgeschillen - Artikel Post - Artikel Marketing

Bemiddeling bij bouwgeschillen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 111 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

Bij een geschil of conflict bij het bouwen of verbouwen van jouw huis kan de situatie escaleren. Dan zal een van de twee partijen naar de rechter stappen om haar gelijk te halen. De rechter dient dan als onafhankelijke scheidsrechter tussen de twee partijen en baseert de keuze op het bewijs dat hij geleverd krijgt. Gelukkig is er ook een betere manier om een geschil of conflict op te lossen.

Bemiddelaar inschakelen

Helaas is het dan vaak zo dat een van de beide partijen zijn gelijk krijgt en de andere partij teleurgesteld is. Het bemiddelen bij bouwconflicten kan daardoor een goede optie zijn. Hierbij wordt een onafhankelijke deskundige ingeschakeld. Deze gaat met beide partijen om de tafel zitten om tot een gedeeld gedragen oplossing te komen, zodat onnodige juridisch kosten voorkomen kunnen worden.

Wat een bemiddelaar doet

Wanneer beide partijen overeenkomen om een bemiddelaar in te zetten zal deze helpen bij de oplossing van het conflict. Dit doet de deskundige door goed te luisteren naar de problemen en eisen van de beide partijen. De spelregels waaronder de gesprekken plaatsvinden worden bepaald door de bemiddelaar en hij/zij begeleidt het gesprek zodat deze rustig verloopt. Door inhoudelijk te kijken naar het geschil en door verstand van zaken te hebben, kan de bemiddelaar vervolgens een advies geven over het oplossen van het probleem. Vervolgens kan er onderhandeld worden over de eisen en voorwaarden waaronder de oplossing tot uitvoering komt. Vervolgens worden na het onderhandelen de afspraken op papier gezet.

De voordelen

De drie grootste voordelen zijn dat de conflicten sneller afgehandeld kunnen worden doordat er geen rechter aan te pas hoeft te komen. De partijen persoonlijk met elkaar in gesprek gaan waardoor zij er zelf meer betrokken bij zijn. Zij zullen daarbij beide hun verhaal kunnen vertellen en daardoor voelen beide partijen dat er naar hen geluisterd wordt. Het derde voordeel is dat een geslaagde bemiddeling resulteert in lagere kosten voor beide partijen.

Bouwkundig advies ontvangen

Wil jij een bemiddelaar inschakelen of ben je op zoek naar ander bouwkundig advies? Ga dan naar de website van Boers Advies en neem contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden die er zijn.Over de Auteur

Specialist op het gebied van bouwgeschillen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo