FB pix Bespaar in 2014 op de bestrating van uw tuin - Artikelpost

Bespaar in 2014 op de bestrating van uw tuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1485 | Aantal woorden: 1995 | Datum: | 0 commentaar

Verschillende manieren om op sierbestrating te besparen

Als u sierbestrating gaat laten leggen in 2014 dan kunt u een aantal voordelen meepakken. Er is bijvoorbeeld een speciale BTW-verlaging die een groot voordeel op de arbeidskosten oplevert. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die de prijs van uw sierbestrating aanzienlijk kunnen verlagen.
In dit artikel worden meerdere manieren beschreven waarop u geld kunt besparen op het laten bestraten van uw tuin, terras of oprit. De besparing kan beginnen bij enkele tientallen euro's, maar oplopen tot enkele honderden en zelfs nog meer. Lees daarom de tips in dit artikel goed door, zodat u op de hoogte bent van alle voordelen. Kijk op http://www.tuinsierbestrating.nl voor meer informatie over het laten leggen van uw tuin, terras of oprit in Haaglanden en omstreken.


BTW-verlaging arbeidskosten in 2014

De overheid heeft voor 2014 een BTW-verlaging ingesteld voor arbeidskosten. Er wordt tot en met 31 december geen 21% BTW gerekend op deze kosten, maar slechts 6%.

Deze arbeidskosten komen in verschillende vormen. Hieronder vallen onder andere de ontwerpkosten, maar ook de arbeidsuren die gemaakt worden tijdens het leggen van een fundering voor uw stenen, het vervoeren van zand en het leggen van tegels. Er zijn dus meerdere posten waar u op bespaart.

Wanneer u €1000 aan arbeidskosten uitgeeft voor uw sierbestrating dan zal de subsidie ervoor zorgen dat u geen €210 betaald aan BTW maar slechts €60, een verschil van €150! Dit is mooi meegenomen.


Voor- en achtertuin

Als u een stratenmaker of hovenier inhuurt om uw tuin te leggen vraag dan direct een offerte voor de voor- en achtertuin. Vaak wordt de prijs aanzienlijk lager wanneer u beiden laat doen door hetzelfde bedrijf. U kunt een mooie korting krijgen omdat u meerdere diensten tegelijk afneemt, de stratenmaker of hovenier heeft direct voor meerdere dagen werk en is vaak wel open tot het geven van korting op de totaalprijs.


Stel dat het leggen van sierbestrating in uw voortuin €2000 zal kosten, en de achtertuin €1800. Er wordt door het bedrijf een korting van 3% op uw totaalfactuur gegeven. Over €3800 is dat al snel €100, niet verkeerd wanneer u toch al beide tuinen wilde laten bestraten.


Terras en tuin, oprit en tuin

Net als bij het combineren van de voor- en achtertuin is het ook mogelijk om de sierbestrating voor het terras en een tuin, of de oprit en een tuin, samen op een offerte aan te vragen. Bij het afnemen van meerdere diensten is het normaal om een korting te krijgen.

Zo is het goedkoper voor de stratenmaker of hovenier, zij hoeven geen geld te investeren om nog een klant te vinden - u bent tenslotte tweemaal klant bij hen. Door de verlaging in de kosten voor hen is er een marge waar korting voor gekregen kan worden.


Daarnaast is de inkoop van stenen vaak vrij duur, maar wanneer u in een keer een groot aantal stenen en tegels koopt kunt u grote bedragen besparen. Zogenaamde bulkkorting, waarbij u direct een groot aantal afneemt, komen veel voor in de markt. Door de tegels voor uw terras en oprit of tuin tegelijk te kopen kunt u aanspraak maken op een korting. Deze zal niet hoog oplopen. Echter is een besparing van 5% op een kostenpost van €1000 toch €50. Als u deze besparing combineert met al het andere voordeel dat u krijgt dan kan dit bedrag hoog oplopen.


Soorten steen

Een belangrijke factor bij de kosten voor sierbestrating is de steensoort die u graag in uw tuin wilt hebben. Er zijn verschillende steensoorten, waaronder betonsteen, natuursteen en straatklinkers. Natuurlijk wilt u wel het mooiste materiaal in uw tuin, dus loont het vaak om even verder te kijken.


Een gemiddelde tuin is al snel 50 tot 60 vierkante meter, afhankelijk van de grootte van de tegels heeft u al snel een groot aantal nodig. Als u op iedere vierkante meter €10 kunt besparen omdat u voor minder dure stenen kiest dan bespaart u per tuin al snel €500 tot €600 op de totaalprijs.


Het kan zijn dat de kwaliteit van de stenen die goedkoper zijn wel lager ligt, waardoor de bestrating minder lang mee zal gaan. Hier moet u uiteraard wel rekening mee houden. Advies vragen bij uw stratenmaker of hovenier is altijd raadzaam in dit geval.


Zelf uw tekening maken

Eerder in het artikel las u al dat u een BTW-korting krijgt op de arbeidskosten. Deze besparing geldt ook bij het laten maken van een tekening.

U kunt natuurlijk zelf de tekening maken, zolang de stratenmaker of hovenier maar goed kan zien wat er exact gedaan moet worden. Als u zelf uw tuin tekent in plaats van iemand in te huren dan bespaart u al snel op enkele uren die u normaal zou moeten betalen. Als het gemiddelde uurloon van een stratenmaker €40 is, en deze 5 uur over uw tekening zou doen, dan bespaart u €200 door dit zelf te doen.


Koop de stenen en bestrating bij hetzelfde bedrijf

 

Nog een laatste tip voor u: wanneer u sierbestrating laat aanleggen is het aan te raden de inkoop van de tegels en het aanleggen van uw tuin bij hetzelfde bedrijf te doen. Doordat het bedrijf zo direct twee grote deals binnensleept is er een kans dat zij u een korting kunnen geven. Tenslotte maken zij tweemaal winst: op de inkoop van tegels en op het leggen van de sierbestrating. Er is dus een kleine marge die zij als korting kunnen geven wanneer u beide bij hen afneemt.


Over de Auteur

SEO-artikel over BTW-verlaging bij het laten leggen van uw tuin, terras of oprit.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo