FB pix Bespaar tijd, geld en het milieu - de voordelen van grasrecycling - Artikelpost

Bespaar tijd, geld en het milieu - de voordelen van grasrecycling

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1018 | Aantal woorden: 1105 | Datum: | 0 commentaar

 

Er is geen twijfel over mogelijk – gazons zijn arbeidsintensief. Worstelen met een grasmaaier is slechts het begin, want bij een echt perfecte tuin komt heel wat meer kijken. Hoe moet u uw gazon op de juiste manier bewateren? Welke soort bemesting moet u gebruiken? Zelfs met de beste bedoelingen en de beste grasmaaiers is het fris en groen houden van uw gazon een arbeidsintensieve en een tijdrovende bezigheid - uren achter die maaier aanhollen is een goede manier om te vergeten dat een mooie tuin eigenlijk voor de ontspanning is!

 Gelukkig is er een oplossing - een voordelig, milieuvriendelijk systeem dat de noodzaak van bergen tuingereedschap en uren hard werken tot een minimum beperkt. Grasrecycling of mulchen, ontwikkeld door de tuinverzorgingsspecialisten van Robomow, is een snelgroeiende revolutie op het gebied van tuinverzorging.

 Met grasrecycling bespaart u gegarandeerd tijd. Vele tuiniers harken het losse gras na een rondje met de maaier meestal bij elkaar, een karwei dat heel wat voeten in de aarde heeft, afhankelijk van de grootte van uw tuin. Natuurlijk moeten deze grasresten opgeruimd worden, wat meestal betekent dat ze met de groene bak meegaan. Wanneer u bedenkt dat het gemiddelde huishouden zo rond de zestig bakken grasresten tijdens de zomer bij elkaar harkt, is het beangstigend te bedenken hoeveel uur u bezig bent met het opruimen van uw net gemaaide gazon! Grasrecycling – in wezen een 'mulch'-proces waarbij de fijngemaaide grasresten op het gazon achterblijven na gebruik van de grasmaaier – elimineert de noodzaak tot opruimen onmiddellijk en laat u weer van uw tuin genieten.

 Natuurlijk vindt u het niet prettig om grasresten zo slordig op uw gazon te laten liggen, maar in de praktijk is tuingereedschap zoals Robomow zorgvuldig ontworpen om het maaien te automatiseren en om de resten zeer fijn te maken. Bovendien baseren we ons met deze gelijkmatig over het gazon verdeelde grasresten op een gedegen wetenschappelijk principe. Hoewel grasmaaien duidelijk belangrijk is, profiteert een fantastische tuin ook van gezonde bemesting. De grasresten die door de grasrecycling maaiers worden achtergelaten, vormen de meest ideale bemesting - dit levert ongeveer een kwart van de extra voedingsstoffen op die uw tuin in een jaar nodig heeft. Met het verrotten van het gras worden belangrijke voedingsstoffen, zoals stikstof, kalium en fosfor, teruggegeven aan het gazon. Deze voedingsstoffen zijn essentiële bestanddelen die meestal ook in in de handel verkrijgbare kunstmest zitten. Misschien zijn er aanvullende producten nodig, maar u heeft deze minder vaak nodig. Dit bespaart u geld omdat u het gras hergebruikt dat u normaliter zou afvoeren.

 Een andere kwaliteit van losse grasresten is dat ze vol zitten met de belangrijkste voedingsstof - water. Als het verrottingsproces begint, wordt 85 procent van het water in de grasresten direct aan de bodem teruggegeven, wat groei stimuleert en de noodzaak van besproeien vermindert. Nog een geweldige manier om geld te besparen, terwijl u uw tuin voedt met alles wat het nodig heeft om er fantastisch uit te blijven zien.

 Als klap op de vuurpijl is het mulchen in de praktijk een gemakkelijke, bijna inspanningsloze manier om bij te dragen aan een beter milieu. In de maanden maart tot en met september worden stortplaatsen voor 50% gevuld met tuinafval. Dit afval composteert inderdaad vanzelf, maar de transport van dit tuinafval heeft de schade aan het milieu al veroorzaakt. Stelt u zich eens voor hoe met de drastische toename van gras maaiers in de zomer, het aantal luchtvervuilende vuilniswagens ook in het straatbeeld toeneemt. Door de grasresten gewoon te laten liggen waar ze liggen - wat wetenschappelijk gezien de beste plek voor ze is - kunt u uw verantwoordelijkheden nakomen in het verminderen van CO2-uitstoot. Bovendien geeft mulchen water terug aan de bodem en behoedt het groeiende gras tegen waterverlies door verdamping. Op deze manier reduceert u uw afhankelijkheid van een van de meest bedreigde natuurlijke voorraden (water) in de wereld, wat een fantastische manier is om uw betrokkenheid bij een milieuvriendelijke toekomst te tonen.

 Kortom, grasrecycling heeft het allemaal. Door gewoon uw grasresten te laten liggen vermindert u uw invloed op het milieu, de tijd om uw tuin te onderhouden en verlaagt u zelfs uw jaarlijkse uitgaven. Het is een eenvoudige, elegante oplossing die zichzelf reguleert - zo bent u vrij om van uw tuin te genieten als een ontspanningsoord, precies zoals het bedoeld was.

 Over Robomow

Robomow is een volautomatische gras maaier die gebruik maakt van de laatste technologie waarmee uw gazon niet alleen op een optimale hoogte wordt gemaaid, maar waarmee ook de ingebouwde accu's zichzelf opladen. De maaier maakt gebruik van een geavanceerd dekkingsalgoritme, waardoor de maaier in staat is het hele gazon gelijkmatig op ieder stukje te maaien en in verschillende richtingen. In aanvulling op zijn maaicapaciteit is Robomow pionier op het gebied van grasrecyclingtechnieken, waarbij een zeer fijngemaaide laag grasresten de bodem actief voedt. Zo ontstaat een prachtig, weelderig gazon met minimale inspanning.

 

 

 

 Over de Auteur

Robomow is een private onderneming, opgericht in 1995 met als objectief tijdrovende huishoudelijke klussen te automatiseren. Meer informatie kunt u vinden op: http://robomow.nl .

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo