Besparen op de stroomkosten van kerstverlichting - Artikel Post - Artikel Marketing

Besparen op de stroomkosten van kerstverlichting

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 532 | Aantal woorden: 1098 | Datum: | 0 commentaar

Sinterklaas is het land nog niet uit, of de kerstversiering wordt alweer van zolder gehaald. Een boom met kerstballen en verlichting, een kerststal, en kerstverlichting in en om het huis. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de stroomkosten kunnen aardig oplopen. Wij geven hier een aantal simpele tips waarmee u aanzienlijk op uw energierekening kunt besparen.

 

Gloeilampjes of led-lampjes?

De eerste mogelijkheid om te besparen is door uw gloeilampjes te vervangen door led-lampjes. Het verschil in energieverbruik tussen deze twee soorten kerstverlichting is namelijk erg groot. Onderstaand overzicht komt van milieucentraal.nl en hierin kunt u zien wat u kunt besparen door gloeilampjes te vervangen door led-lampjes. De wattage geeft aan hoeveel het verschil in gebruik is.

 

Vermogen gloeilampjes

Vermogen led-lampjes

Snoerverlichting (kerstboomlampjes) tien lampjes

10 - 20 watt

1 - 2 watt

Knipperlampjes

10 - 20 watt

0,6 - 7,5 watt

Gordijnverlichting honderd lampjes

10 - 40 watt

5 watt

Lichtslang

16 watt / meter

2 - 5 watt / meter

 

Ook binnen de categorie led-lampjes kunnen er nog verschillen zijn tussen de verschillende merken. Kijk daarom voor de aanschaf goed op de verpakking, want hierop is af te lezen wat het verbruik van de lampjes zijn. Over het algemeen zijn de nieuwere soorten kerstverlichting sowieso energiezuiniger dan oudere soorten, en aangezien kerstverlichting over het algemeen een lange levensduur heeft is het verstandig om te kijken of het voor u ook uit kan om de kerstverlichting te vernieuwen. Naast de financiële en milieutechnische redenen is er nog een belangrijke reden: nieuwe kerstverlichting is ook veiliger dan oude.

Timer

Een heel makkelijke manier om te besparen is door de kerstverlichting alleen in de avonduren aan te zetten. U kunt hem natuurlijk handmatig aan- en uitzetten, maar het is ook heel makkelijk om er een timer tussen te zetten. Zo hoeft u er zelf niet om te denken om de kerstverlichting ’s avonds of ’s nachts uit te zetten. Met een timer kunt u het ook zo instellen dat uw kerstboom al aanstaat wanneer u  ‘s ochtends uit bed komt terwijl het buiten nog donker is.

Nog moderner en chiquer is het natuurlijk om uw kerstverlichting vanaf uw smartphone te besturen. Zo kunt u de kerstverlichting alvast aanzetten wanneer u bijna thuis bent. Dat is toch gezellig? Thuiskomen in een huis waar de kerstboom al brandt.

Voor meer handige bespaartips op het gebied van elektrotechniek, en voor allerhande installatieklussen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn uw elektricien in Rotterdam waar terecht kunt met al uw werkzaamheden op het gebied van elektriciteit. 

kerstverlichtingOver de Auteur

Zoekt u een bekwame elektricien in Rotterdam of in de buurt van Rotterdam op het gebied van elektrotechniek? Dan zit u goed bij ons. Wij zijn dé specialist in elektrotechnische installaties. Onze specialisten verrichten al jaren werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek voor zowel particulieren als bedrijven. Dus ook u zijn we van dienst!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo