FB pix Bestrijden naaktslakken doe je zo! - Artikelpost

Bestrijden naaktslakken doe je zo!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 793 | Aantal woorden: 811 | Datum: | 0 commentaar

Een tuin hebben is eigenlijk altijd prettig. Zo kun je op een mooie zomerdag heerlijk in de tuin genieten van het zonnetje. Verder kan het ook erg fijn zijn om af en toe gewoon eventjes helemaal tot rust te komen. Een tuin kan daar enorm goed bij helpen. Ook is het mogelijk om de mooiste bloemen of de lekkerste gewassen te verbouwen in je tuin. Het kan echter wel zo zijn dat naaktslakken er dan voor proberen te zorgen dat dit niet zo goed gaat. Het bestrijden naaktslakken is dan ook iets waar je misschien op een gegeven moment wat tijd en energie in wil gaan stoppen.

Bestrijden naaktslakken door te schoffelen

Een van de dingen die je kunt doen als je minder last wil hebben van naaktslakken, is het feit dat je de bovenste laag grond regelmatig kunt omschoffelen. Dit heeft als gevolg dat de bovenste laag een beetje uitdroogt. Gelukkig heeft dit geen invloed op je gewassen; deze halen hun water en grondstoffen namelijk uit een wat diepere laag aarde. De naaktslakken vinden dit echter niet zo prettig. Zij zijn liever op een nat stukje aarde. Bestrijden naaktslakken kan dus gedaan worden door regelmatig een beetje te schoffelen.

Leg muntjes in je moestuin

Verder kan het een goed idee zijn om muntjes in je moestuin te leggen als je van naaktslakken af wil komen. Dit klinkt misschien een beetje gek en in het begin is het misschien ook een beetje een gek gezicht, maar het helpt echt! Wanneer slakken namelijk met hun slijm in aanraking komen met de muntjes, krijgen ze kleine elektrische schokjes. Dit zal de slakken over het algemeen niet doden, maar het zal ze wel afweren. Het bestrijden naaktslakken kan dus eenvoudig gedaan worden door eens wat muntjes in je tuin te leggen.

Bestrijden naaktslakken met ruwe of droge ondergronden

Zoals je waarschijnlijk wel zou hebben gegokt, zijn slakken niet de grootste fans van ruwe of droge ondergronden. Het liefst is het voor hen zo glad en nat mogelijk. Je kunt er dus voor kiezen om expres een ruwe of droge ondergrond te creëren. Dit kan gedaan worden door de bovenste laag aarde om te schoffelen, maar je kunt ook heel andere soorten ondergrond gebruiken. Zo kun je onder andere denken aan eierschalen, houtsnippers of koffiegruis. Bestrijden naaktslakken kan verder ook nog eens met zaagsel, sparrennaalden of cacaodoppen.

Schakel de hulp van vogels in

Ondanks het feit dat wij mensen naaktslakken vaak niet zo appetijtelijk vinden, vinden veel vogels slakken een heerlijk hapje. Het kan dus geen kwaad om eens te kijken of je je probleem met slakken kunt verhelpen als je meer vogels in de tuin hebt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van lekker voer voor de vogels en je zult zien dat je binnen de kortste keren een flinke hoeveelheid vogels in de tuin hebt zitten. Bestrijden naaktslakken wordt op deze manier nog een stukje makkelijker. Naast het strooien van lekker voer voor vogels, hoef je namelijk vaak niets meer te doen.

 Over de Auteur

auterur schrijft artikel over slakken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo