Betoncoating op de garagevloer? Dit moet je allemaal weten - Artikelpost

Betoncoating op de garagevloer? Dit moet je allemaal weten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 176 | Aantal woorden: 897 | Datum: | 0 commentaar

Een garagevloer coating is een geweldige manier om de betonnen vloer in de garage te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is erg belangrijk dat de coating met zorg wordt toegepast. Daarom is het verstandig om van tevoren zoveel mogelijk te weten te komen over de producten die worden gebruikt om zo de veiligheid van jouw gezin en de lange levensduur van de garagevloer te garanderen. Lees daarom eerst onderstaand artikel zodat jij op de hoogte bent van de werking van de coating.  

Scheuren in het beton

Veel betonvloeren zullen in de loop der jaren scheuren ontwikkelen. Daarom kiezen veel huiseigenaren om een betoncoating over de garagevloer te plaatsen die de scheur zal bedekken en de ruimte er weer aantrekkelijk uit zal laten zien. Van kleine tot middelgrote scheuren, je kunt vrijwel elke scheur met de betoncoating behandelen.   

Vocht in de garage?

Als je in de garage last hebt van vocht, dan is een garagevloer coating wellicht niet de ideale optie, omdat vocht dat door het beton omhoog gaat de vloercoating kan delamineren. Het is daarom belangrijk dat er eerst gebruik wordt gemaakt van een vochtmeter om te controleren of de vloer droog genoeg is om met succes een coating aan te brengen. Is de vloer te vochtig? Dan is het verstandig om eerst een dampscherm te laten plaatsen. 

Is de garagevloer coating veilig?

Het is goed om te weten wat er precies op de garagevloer wordt aangebracht. Vraag daarom eerst welke producten er in de coating worden gebruikt. Zo kun je zelf ook nog uitzoeken of de coating lood veilig is en of er giftige stoffen in het product zitten. Waarom? Zowel lood als giftige stoffen en gassen kunnen schadelijk zijn voor jouw gezondheid.  

Duurzame garagevloer coating

De garagevloer kan beschadigd raken door chemicaliën, vetten, oliën, stoffen uit de lucht en tal van andere vloeistoffen. Een betoncoating zal de garagevloer tegen al deze invloeden beschermen. Je kunt daarbij nagaan of het product dat je op de vloer wilt gaan gebruiken duurzaam genoeg is en bovendien sterk genoeg is voor wat jij in ogen hebt. In de garage moet het bijvoorbeeld het gewicht van de auto kunnen dragen, maar de vloer moet bijvoorbeeld ook beschermd zijn tegen gemorste chemicaliën en schade door ijs en zout in de winter.    

Conclusie

Een betoncoating is over het algemeen slijtvast en erg makkelijk in het onderhoud. Het zorgt ervoor dat je de komende jaren zonder problemen een garagevloer hebt die wel tegen een stootje kan. De betoncoatings zijn er in allerlei verschillende soorten, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe erg de garagevloer wordt blootgesteld aan allerlei stoffen en andere invloeden die de vloer kunnen beschadigen.Over de Auteur

Als hobby klusser vind ik het leuk om te schrijven over alles rondom mijn huis. In dit artikel gaat het over vloeren met beton coating.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo