Binnendeuren: bepalend voor je interieur - Artikelpost

Binnendeuren: bepalend voor je interieur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 295 | Aantal woorden: 594 | Datum: | 0 commentaar

Je staat er misschien niet bij stil, maar de juiste binnendeur kiezen is belangrijker dan je denkt. Want een binnendeur kan bepalend zijn voor het uitzicht en het comfort van je interieur.
Mensen staan vandaag steeds meer stil over de stijl en het design in huis. Het belangrijkste van het interieur in huis, is dat het representatief moet zijn voor de bewoner. De bewoner moet zich er immers helemaal thuis voelen.

Verandering

In de loop der jaren is er nogal wat veranderd betreft het interieur. Op dit moment is er een trend te bespeuren waarbij vooral een strak, wit ontwerp dat er sober uitziet erg populair is. Maar volgens experts is er inmiddels een verandering ophanden: er is een toenemende vraag naar design deuren en hout in het algemeen.

Daar komt precies de keuze voor de juiste binnendeur om de hoek kijken.

Zo zijn tegenwoordig onzichtbare scharnieren erg populair. Een onzichtbare scharnier laat het ontwerp van de binnendeur volledig tot zijn recht komen. Daarbij is het ook belangrijk dat de omlijstingen van de deur, zoals bijvoorbeeld het kozijn, perfect matchen met de look van de deur. Daarnaast gebruiken designers steeds meer kleuren en kleurencombinaties.

Praktisch?

Een fantastisch ontwerp in het hoofd hebben is een goede eerste stap, maar het is ook belangrijk aan de praktische kant van het plaatsen van een binnendeur te denken. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar de plaats en de grootte van de deur. Een grote naar buiten slaande deur plaatsen in een krappe hal zal immers de nodige problemen opleveren.

Soms is het effectiever in plaats van een circulaire deur een schuifdeur te plaatsen. Zo blijven ruimtes goed op elkaar aangesloten, maar kunnen ze indien gewenst ook van elkaar af worden gesloten. Een schuifdeur in huis plaatsen is tegenwoordig niet lelijk, dankzij de komst van allerlei nieuwe systemen, zoals bijvoorbeeld het railsysteem en scharnieren die voldoende gewicht kunnen dragen. Het gewicht van de deur is dus geen belemmering meer voor de plaatsing ervan.

Het nut van de binnendeur
Ten slotte moeten we nog even stilstaan bij het nut van een binnendeur. Met een deur probeer je immers een ruimte af te sluiten en het licht, warmte en geluid binnenskamers te houden. Een deur hoeft niet altijd licht af te sluiten, maar kan ook juist extra licht in een ruimte brengen. Dat kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van glazen deuren.

Stel: je hebt een ruimte die grenst aan de tuin en je wilt graag het zonlicht naar binnen laten vallen. In dit geval zijn kamerhoge glazen deuren een uitkomst. De bewoner hoeft zich geen zorgen te maken over zijn privacy, want tegenwoordig zijn glazen binnendeuren gezandstraald of gezuurd te verkrijgen.

De hedendaagse eisen van thermische en akoestische isolatie zijn de afgelopen jaren behoorlijk opgeschroefd. Daardoor voldoen oude deuren vaak niet meer aan deze eisen. Binnendeuren naar onverwarmde ruimtes houden de warmte vaak tegen. Daarnaast denken we vaker na over geluidshinder, waardoor we meer eisen aan onze binnendeuren stellen.

Over de Auteur

Shoppy208

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo