FB pix Een boiler in de keuken plaatsen: wat moet je weten? - Artikelpost

Een boiler in de keuken plaatsen: wat moet je weten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3582 | Aantal woorden: 1132 | Datum: | 0 commentaar

 

Keukenboiler

Een keukenboiler is niet beter voor het milieu, maar kan wel lange wachttijden verhelpen wanneer de afstand tussen je keuken en verwarmingsketel groter is dan 10 meter. Als je water gaat verwarmen met een toestel op elektriciteit, dan zal je bovendien ook meer milieubelasting betalen, dan met een gastoestel op te warmen.

boier in de keuken

 

Wanneer kan een keukenboiler nuttig zijn

·       Lange leidingen  van meer dan 10 meter hebben enige tijd nodig om op te warmen. Probeer j e waterleidingen dus steeds zo kort mogelijk te houden. Als dit niet mogelijk is kan het nuttig zijn om te investeren in een keukenboiler. Door middel van een timer kan dezegeregeld worden zodat deze enkel werkt wanneer je gaat koken.

 

·       Ligt de oorzaak van de lange wachttijd niet bij de lange waterleidingen naar de keuken? Dan licht het aan uw warmwatertoestel. Dan kan je beter een nieuw toestel overwegen dat een pak sneller en zuiniger werkt..

·       De keukenboiler vermindert het waterverspilling wel, maar het verlaagt het milieubelasting niet. Dit komt omdat de keukenboiler zelf zorgt voor meer kosten en milieubelasting, dan datje tegengaat met waterbesparing. Het koude water kan je dan beter opvangen en gebruiken voor andere taakjes.

 

·       Probeer de aanwas van de Legionella bacterie te voorkomen.

 

Tips voor een zuinige keukenboiler

Er zijn heel wat tips online terug te vinden. onderstaande tips heb ik gevonden via de website elektrischeboiler.be: Keukenboiler

·       Wanneer je slechts warm water nodig hebt ik de keuken op bepaalde momenten kan het lonen om een timer te laten installeren. Zo vebruik je een pak minder energie dan nodig.

·       Een gewone boiler moet minimum op 60 graden ingesteld worden. Dit is nodig omdat je anders risico hebt dat de Legionella bacterie niet doodgaat.

 

 

Water met elektriciteit vraagt steeds om de nodige voorzorgsmaatregelen. Deze moeten dan ook aangesloten worden op een afzonderlijke elektriciteitsgroep met een gevoeligere schakelaar. Zo voorkom je elektrocutie.

 

·       Wanneer je warm water maar zelden nodig hebt en ik kleine hoeveelheden is het niet echt voordelig om een keukenboiler te installeren. Door het water op een constante temperatuur te houden zal je voordeel van minder waterverbruik niet opwegen tegen de hogere elektriciteitskosten. Bovendien moet je ook rekening houden met de prijs van de aankoop.
 

 

PRIJS KEUKENBOILER:

Hoewel u energie bespaart met een keukenboiler, bespaar je geen kosten. Dat komt omdat de keukenboiler water met elektriciteit verwarmt, niet via de gasketel: elektriciteit is namelijk duurder dan gas.

** Als je een gemiddeld waterverbruik hebt en 22 eurocent per kWh. Het nettobedrag: Doordat het hoofdtoestel minder water opwarmt ontstaat er een kostenbesparing, deze is al meegeteld.

*De indicatie is de aanschafprijs, inclusief btw en installatie.

Laat je boiler ook niet teveel in het oog springen. je kan hem makkelijk in de keukenkasten wegstoppen zodat hij met het blote oog niet waar te nemen is. Meer inspiratie voor de inrichting van je keuken vind je op: http://www.interieurvoorbeelden.be/keuken-voorbeelden.html

 

LABELS EN KEURMERKEN

CE is een verplicht keurmerk: het wil zeggen dat de keukenboiler voldoet op gebied van gezondheid, veiligheid en milieu, aan de wettelijke minimumeisen.

Over de Auteur

Ik ben Jan en fervent actief in de interieursector. Als hobby schrijf ik artikels over alles wat te maken heeft met techniek en interieur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

De mens is een plofkip
De mens is een plofkip

€ 18,99
Toon product

Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal – Weegschaal Keuken - USB Oplaadbaar - 1gr tot 15kg – Tarra Functie - Zwart
Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal – Weegschaal Keuken - USB Oplaadbaar - 1gr tot 15kg – Tarra Functie - Zwart

€ 23,95
Toon product

Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal – Weegschaal Keuken - 1gr-15kg – Tarra Functie - Zwart
Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal – Weegschaal Keuken - 1gr-15kg – Tarra Functie - Zwart

€ 22,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo