Boormachine aanschaffen? Let hier op! - Artikelpost

Boormachine aanschaffen? Let hier op!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 681 | Aantal woorden: 737 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel klussen in en om het huis heeft u een boormachine nodig. De eerste vraag die u uzelf dient te stellen is hoe vaak u de boormachine gaat gebruiken. Voor de meeste kleine doe-het-zelf-klusjes is een accuschroefboormachine voldoende. Als u echter in hardere materialen zoals beton en steen wilt boren, dan is een echte boormachine met snoer aan te raden. De duurdere boormachines gaan vaak wel langer mee, en houden langer hun kracht dan goedkopere boormachines. Voor kleinere klusjes, en voor zachtere materialen is het echter niet nodig om de duurste variant te kopen.

 

Het tweede wat belangrijk is om in de gaten te houden is de grip. Als u van plan bent om de boormachine geregeld te gebruiken is het aan te raden om er één te kiezen met een comfortabele grip die lekker en goed in de hand ligt. Zo kunt u de boormachine gedurende langere tijd te gebruiken zonder dat u hier fysieke klachten door krijgt. Ook een klein lampje in de boormachine kan heel handig zijn, omdat u op deze manier altijd goed zicht heeft op het schroefje of de plek waar u wilt boren.

Als derde is de kracht van de boormachine belangrijk. Over het algemeen heeft aan accuboormachine genoeg kracht voor alle klussen. Er is echter wel een beperking hoeveel kracht wordt overgebracht op de motor en boorkop. De kracht van een accuschroefboor is afhankelijk van drie zaken: het voltage, de koppel en de accu capaciteit. Het voltage (volt) is de elektrische spanning. Hoe hoger deze spanning, hoe meer de machine aan kan zonder overbelast te raken. De koppel is de kracht van de machine. Hoe hoger de koppel, hoe meer kracht de machine heeft. Deze kracht zorgt ervoor dat een schroef niet te ver wordt doorgedraaid of dat het bitje niet gaat doordraaien op de schroefkop. De accu capaciteit is de energie-inhoud. Hoe hoger deze capaciteit, hoe het duurt voordat u de boormachine opnieuw moet opladen.

Ten vierde is ook het soort accu een belangrijk aspect om mee te nemen in uw overweging. Grofweg zijn er drie soorten accu’s, die allemaal in verschillende capaciteiten verkrijgbaar zijn. De goedkoopste variant is de NiCd en deze wordt ook het meest gebruikt. Een groot nadeel van dit soort accu’s is het geheugeneffect. Wanneer de accu eerder wordt opgeladen dan wanneer deze volledig leeg is, dan onthoud hij dit als langste accuduur en neemt de capaciteit af. De accu onthoudt dus dat hij leeg is, terwijl hij dat in feite niet is. Op deze manier vergeet de accu dat hij nog meer capaciteit heeft/had die hij dus de laatste keer niet gebruikt heeft. Een verbeterde versie van de NiCd is de NiMH. Deze heeft er nagenoeg geen last van dat de capaciteit afneemt. Dat houdt in dat de accu te allen tijde opgeladen kan worden. Toch blijft het verstandig om de accu eens per zoveel tijd bijna helemaal op te gebruiken, maar niet tot hij helemaal leeg is. Het heel diep ontladen, zo lang gebruiken dat hij helemaal niets meer doet, heeft namelijk een nadelig effect op deze accu’s. Het vermindert de levensduur. De beste variant van een accu is de Li-Ion. Dit is tevens de duurste en bij deze accu zijn ongemakken zoals het geheugeneffect of te diep ontladen niet aan de orde. Ook kan deze accu met dezelfde capaciteit een stuk kleiner en lichter zijn dan de eerder genoemde accu’s.

Hopelijk hebben wij u ermee geholpen om goed voorbereid op pad te gaan voor een nieuwe boormachine. Heeft u klussen in om het huis die u liever niet zelf uitvoert? Dan kunt u natuurlijk ook een professioneel klusbedrijf inhuren, zoals dit klusbedrijf in Den Bosch. Zij kunnen u snel en vakkundig helpen met uw verbouwing in Den Bosch.

 

 Over de Auteur

In de regio Den Bosch staat Klussenbedrijf Johan van der Wijst voor u klaar.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo