Bouwproject in eigen tuin - Artikelpost

Bouwproject in eigen tuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 871 | Aantal woorden: 525 | Datum: | 0 commentaar

 

Vorige zomer heb ik besloten dat mijn tuin een upgrade nodig had. Ik kreeg dit idee nadat ik door Griekenland getrokken had. Via een bookingsagency kon ik op de verschillende locaties die ik aandeed goedkope kamers huren. In vele gevallen aten we in de tuin en het is daar waar ik de voordelen van een overdekt buiten terras zag.

Zowel in de winter als in de zomer konden deze mensen gezellige avondjes organiseren. Er werd gebarbecued, gedanst en gelachen. Bij mijn thuiskomst bekeek ik de mogelijkheden in mijn tuin.

Je begint eerst met een idee uit te tekenen. Maak een lijst met wat je graag in je lounge zou hebben. Droom, je kan altijd je design wijziggen. Ik wou een lounge met aangename banken. Ik was ook zeker dat ik een bar wou bouwen zodat ik niet steeds naar binnen hoefde om drank te gaan halen. Tenslotte kan het in de winter flink vriezen dus was een kachel geen overbodige luxe.

De volgende stap is het opmeten van je tuin. Beslis hoeveel plek je wilt besteden aan dit bouwproject. Je moet wel oppassen hoe groter de oppervlakte, hoe meer werk je zult hebben, hoe meer het zal kosten.  Ik koos voor een ruimte van 17m² en mijn lounge moest volledig uit hout gebouwd worden. Om wille van de oppervlakt en lokale hoogte beprekingen moest ik voor een licht hellend plat dak kiezen.

Je begint altijd met de basis. Deze bouw je het best uit beton. Een goede fundering is minstens 20cm diep. Wat resulteerde in 5m³ zand dat uitgegraven moest worden. Als het beton gedroogd is dan kan je beginnen met de plaatsing van je constructive.

Best werk je in modules en bouw je elke zijde appart om ze dan later met elkaar te verbinden tot een sterk geheel. Vermits het het veel en zwaar werk is stel je best een team van 4 mensen samen zo kan je goed en gestructureerd te werk gaan.

Als je constructie af is begin je aan het dak. Het makkelijkste en het mooiste zijn osb platen. Deze moet je wel behandelen en achteraf met roofing te bedekken. Deze vind je tegenwoordig in alle kleuren en vormen.

Eens de constructie af is kan je beginnen met de afwerking en inrichting binnen in. Ik heb de vloer nog betegeld, een pizza oven geplaatst die ik tijdens mijn rondreis in italie had gezien. Mijn zetels en bar heb ik gebouwd uit oude palletten en dan afgewerkt met opmaat gemaakte kussens.

Dit is een ruwe handleiding om de bouw van je eigen loungebar te bespoedigen.Over de Auteur

Ik ben een levensgenieter en en geniet van alles wat ik in het leven kan doen. Ik ben graag thuis en graag op reis. En wanneer ik een stukje 'op reis' thuis kan hebben zal ik dit zeker doen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo