Bouwradio’s: robuuster dan ooit - Artikelpost

Bouwradio’s: robuuster dan ooit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 242 | Aantal woorden: 537 | Datum: | 0 commentaar

Bouwradio’s: robuuster dan ooit

Bouwradio’s zijn al dagen een must voor werkers en klussers. Wat muziek op de achtergrond is fijn voor iedereen die aan het werk is, maar zeker voor fysiek werk kan muziek een fijne afleiding zijn. Daarnaast zorgt het er voor dat de dag net iets sneller voorbij vliegt. Bouwradio’s zijn dan ook een essentieel onderdeel voor werkers en klussers. Echter zaten er vroeger een aantal nadelen verbonden aan bouwradio’s. Hieronder worden een aantal van de meest genoemde klachten besproken, en hoe de bouwradio’s van tegenwoordig hiermee omgaan.

Bouwradio’s kunnen niet tegen water en stof

Als bouwradio moet je tegen een stootje kunnen. Immers worden bouwradio’s vaak gebruikt bij arbeid dat buiten wordt uitgevoerd. Of het nu gaat om werkers of een doe-het-zelver die in de eigen tuin aan de slag gaat, het werk wordt buiten uitgevoerd. Dit houdt in dat bouwradio’s bestand moeten zijn tegen elementen zoals regen, want dit is een factor die aanwezig kan zijn bij buitenwerk. Daarnaast kan er bij het werk stof ontstaan, bijvoorbeeld door zagen of slijpen. Waar vroeger bouwradio’s hier niet altijd tegen bestand waren, is dit tegenwoordig wel het geval. Je kunt dus met een gerust hart aan de slag, want de bouwradio’s van tegenwoordig kunnen veel aan.

De kwaliteit van het geluid is niet best

Radio’s van vroeger hadden veel te maken met storingen. Dit kwam doordat deze bouwradio’s gebruik maakten van analoge radio’s oftewel AM/FM. Hierdoor was je afhankelijk van frequenties. Tegenwoordig is DAB de norm, Digital Audio Broadcasting. Digitaal geluid is storingsvrij en, zeker wanneer je kiest voor DAB+ bouwradio, is de kwaliteit altijd hoog. Zelfs bij lagere bitrates is het geluid van de muziek nog steeds uitstekend.

Eigen muziek afspelen is niet mogelijk

Bij eerdere radio’s was het niet altijd mogelijk om eigen muziek af te spelen. En als dit mogelijk was, was het alleen mogelijk via een cd speler. Dit is natuurlijk niet ideaal, want niemand neemt zijn hele platenkast mee om muziek af te spelen tijdens het werk. Gelukkig kun je tegenwoordig veel gemakkelijker jouw gehele muziekbibliotheek afspelen via bouwradio’s. Zo hebben vele werkradio’s tegenwoordig de beschikking over een ingang voor USB-kabels, zodat jouw mp3 speler of smartphone gemakkelijk aangesloten kan worden. Daarnaast zijn er draadloze opties, zoals Bluetooth.

De kabel ligt in de weg

Bouwradio’s maakten vroeger gebruik van stroom als voeding. Hier zaten wat nadelen aan verbonden: de radio was niet erg mobiel en de kabel kon in de weg liggen. Tegenwoordig beschikken vele radio’s over accu’s. Deze zijn draadloos en gaan relatief lang mee, en daarnaast kun je de radio gemakkelijker verplaatsen.Over de Auteur

Bouwradiovergelijken.nl is de specialist op het gebied van bouwradio's.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo