Boxspring afmetingen - Artikel Post - Artikel Marketing

Boxspring afmetingen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 454 | Aantal woorden: 899 | Datum: | 0 commentaar

Bij de aanschaf van een boxspring is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de verkrijgbare modellen, maar ook met de afmetingen. Het is namelijk - alles behalve comfortabel - om niet uitgestrekt te kunnen liggen. Ook is het slecht voor je rug om in- en uit te moeten stappen uit een bed dat te laag is. Daarnaast kun je je vast wel voorstellen dat het niet prettig slaapt wanneer jij en je partner te dicht op elkaar liggen. Voorkom rugklachten en slecht slapen door onze informatie over (ideale) boxspring afmetingen!

De breedte van een boxspring

Om heerlijk weg te kunnen dromen in een boxspring is het belangrijk dat het bed breed genoeg is. Dit houdt in dat het bed groot genoeg is om met gebogen knieën op je zij te kunnen liggen. Standaard zijn boxsprings altijd minimaal 90 centimeter breed. Deze afmeting komt voort uit een algemene maat schouderbreedte waar vervolgens 40 centimeter bij opgeteld is. Wanneer je met twee personen slaapt moeten de afmetingen het dubbele zijn. De boxspring is dan 180 centimeter breed of tweemaal de schouderbreedte en daarbij opgeteld 80 centimeter.

De boxspring lengte

Niet alleen de breedte van de boxspring is van invloed op het slaapcomfort. Ook de lengte van de boxspring moet voldoende zijn om uitgestrekt te kunnen liggen. Wil je weten hoe je kunt ontdekken of de boxspring lang genoeg is? Tel dan bij je eigen lichaamslengte 20 tot 30 centimeter op. Zo heb je gegarandeerd genoeg ruimte om je lichaam te kunnen strekken.

De hoogte van een boxspring

Naast breedte en lengte zorgt ook de juiste hoogte van de boxspring ervoor dat je comfortabel slaapt en in de ochtend met het juiste been uit bed stapt. De ideale hoogte voor een boxspring is 55 tot 60 centimeter. De minimale hoogte van een bed is vastgesteld op 45 centimeter. Wanneer je last hebt van je rug - en je wat langer bent - raden wij je aan om een hoger bed aan te schaffen.
Zelf de juiste hoogte bepalen? Ga dan in de winkel of - zoals bij Slaaploods - in de showroom recht naast een boxspring staan. Komt de rand van de boxspring boven de knieholte uit? Dan heeft het bed de ideale hoogte voor jou!

De matras dikte

 

De laatste afmeting waarover wij jou willen informeren is de dikte van het matras. Om lekker te kunnen slapen moet het matras - inclusief de topper - minimaal 16 centimeter dik zijn. Prettiger is om te kiezen voor een matras dat 18 tot 22 centimeter dik is.


Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo