Brandveilig feestvieren doe je zo! - Artikel Post - Artikel Marketing

Brandveilig feestvieren doe je zo!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 127 | Aantal woorden: 737 | Datum: | 0 commentaar

Organiseert u binnenkort een feestje of evenement? Dan adviseren wij u om kritisch te kijken naar de brandveiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de versiering en het gebruik van kaarsen of lampjes. Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Want een ongeluk zit immers in een klein hoekje. In dit artikel geven je 5 tips om een brandveilig feest te organiseren. Van het kopen van brandveilige versiering tot het controleren van de feestverlichting.

Waar kunt u allemaal rekening mee houden?

Om brandveilig feest te vieren, kunt u rekening houden met het volgende:

  • Wees voorzichtig met het gebruiken van kaarsen en waxinelichtjes.
  • Houd versieringen op afstand van warmtebronnen.
  • Controleer elektrische feestverlichting.
  • Zorg voor goede blusmiddelen.

Tip 1: Wees voorzichtig met het gebruiken van kaarsen en waxinelichtjes

Waxinelichtjes en kaarsen zijn een leuke toevoeging om wat extra sfeer te creëren. Houdt u wel rekening met het volgende advies: plaats de kaarsen in een stevige houder en zet deze op een vlakke ondergrond. Let op: Gebruik geen kaarsenhouders van plastic of van andere brandbare materialen. Plaats de kaarsen minimaal 50 centimeter uit de buurt van brandbare materialen.

Kies voor brandveilige versiering

Een feest is niet compleet zonder slingers en andere feestelijke versiering. Slingers kunnen er echter wel voor zorgen dat een brandje zich snel kan verspreiden. Daarom adviseren wij horeca, scholen en bedrijven om altijd te kiezen voor brandveilige versiering voor feesten en evenementen. Brandveilige versiering bepaalt namelijk of en hoe snel het vuur om zich heen kan grijpen.

Tip 3: Houd versieringen op afstand van warmtebronnen

? Plaats geen versiering in de buurt van warmtebronnen. Dit advies geldt ook wanneer u heeft besloten om brandveilige versiering te kopen. Brandveilige slingers zijn pas echt brandveilig wanneer ze niet meer dan 15 seconden navlammen en niet langer dan 30 minuten nagloeien. Het kiezen voor brandveilige versiering alleen is niet genoeg.

Gebruik ijzerdraad

Wanneer u de versiering gaat ophangen, adviseren wij om gebruik te maken van ijzerdraad. Een lusje van wol of stof ontbrand namelijk veel te veel. Hierdoor kan het zijn dat tijdens de brand de versiering omlaag komt vallen.

Tip 4: Controleer de lampjes

Wanneer u een gezellig avondje wilt plannen, denkt u er dan ook aan om de feestverlichting te controleren! Veel mensen vergeten van tevoren de verlichting te controleren op eventuele beschadigingen of knikken in de kabel. Het kan ook zijn dat u wel de verlichting heeft gecheckt en dat alles er goed uitzag. Waar kan u dan verder nog op letten wat betreft de veiligheid van de versiering? Probeer de lampjes uit door ze een halfuur te laten branden.

  • Haal na het testen de stekker uit het stopcontact. Een lampje losdraaien is onvoldoende.
  • Gebruik een passend verlengsnoer of haspel (zonder beschadigingen).

Kiest u voor een haspel? Rol dan het snoer helemaal uit. Een opgerold snoer kan bij gebruik namelijk heet worden en brand veroorzaken.

Tip 5: Blusmiddelen

Het controleren van de verlichting of het kopen van brandveilige versiering alleen is niet genoeg. Als er toch een brandje ontstaat, is het van belang dat er blusmiddelen aanwezig zijn. Denk hierbij aan een blusdeken of brandblussers. Een blusdeken is perfect om te gebruiken voor kleine brandjes. Zijn er meerdere branden ontstaan? Maak dan gebruik van een brandblusser of water om de brand mee te blussen.

Het ruime assortiment brandveilige versiering van HSA Breda

Zoekt u naar een ruim assortiment brandveilige versiering? Bij HSA Breda bent u aan het juiste adres, want goede versiering is moeilijk ontvlambaar! Deze versiering voldoet niet alleen aan de strengste Europese normen, maar wordt ook nog eens extra getest door HSA. Tijdens het testen maakt dit bedrijf gebruik van de NEN 6065 test criteria. Zo kunt u zonder zorgen genieten van het feest! Wilt u meer weten over onze brandveilige versiering? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder met een passend advies.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo