Brandwerend glas in uw woning - Artikelpost

Brandwerend glas in uw woning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 915 | Aantal woorden: 438 | Datum: | 0 commentaar

Glas dat bestand is tegen vuur en hitte, wordt ook wel brandwerend glas genoemd. Het biedt betere bescherming tegen brand dan traditioneel glas. Glas kan niet altijd even goed tegen hitte en snelle temperatuurverschillen. Hierdoor ontstaan vaak scheuren of barsten waardoor het niet altijd veilig is. Brandwerend glas zorgt ervoor dat u meer tijd heeft om uw woning veilig te verlaten en dat de schade beperkt kan blijven. In geval van brand is één ding belangrijk – het beperken van schade, zowel voor mens als voor materiaal. De belangrijkste functie van brandwerend glas, is het vertragen van de doorslag bij brand. Zo zorgt het ervoor dat het glas bij langdurige hoge temperaturen niet direct springt. Dit geeft nooddiensten de tijd om te reageren, terwijl mensen in het pand meer tijd hebben om te ontsnappen.

Verschillende vormen van brandwerend glas

Er zijn verschillende vormen van brandwerend glas . Deze bieden op verschillende niveaus bescherming. De meest gangbare en gebruikte vorm is die van categorie E. Hierbij is alleen gegarandeerde stabiliteit vereist. Hiervoor wordt vaak gehard en/of gelaagd glas gebruikt, waarvan men zeker weet, dat deze niet in de loop der tijd vervormt of breekt. In de categorieën EW en EI worden de eigenschappen verder aangevuld. Zo krijgt u bij categorie EW een extra toevoeging in de vorm van een speciale thermische coating, deze houdt ook warmtestraling tegen. En bij categorie EI zorgt de constructie ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een waarde ( 140° C gemiddeld over de oppervlakte, < 180° C op een bepaald punt) stijgt. Voor meer informatie over brandwerend glas, kunt u terecht bij de Glasambulance.

Glasambulance uw glaszetter in Arnhem

Als glaszetter in Arnhem kunt u vertrouwen op de expertise en vakkundigheid van de Glasambulance. Bent u voor uw pand of woning op zoek naar brandwerend glas? Dan kunt u terecht bij de Glasambulance. Zij kunnen u precies vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij u past. Ook voor het repareren of het plaatsen van glas, kunt u terecht bij de glaszetters in Arnhem. Zij helpen u graag met advies op maat om uw woning weer te voorzien van glas.Over de Auteur

Als u in de omgeving van Arnhem of Nijmegen op zoek bent naar een ervaren glaszetter, bent u bij ons glasbedrijf aan het juiste adres. Wij zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Service Glasherstel, waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. Als glaszetter werken we volgens strakke uitvoeringsnormen die regelmatig getoetst worden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo