FB pix Creëer je eigen Urban Jungle met Planten Terrariums en andere kamerplanten - Artikelpost

Creëer je eigen Urban Jungle met Planten Terrariums en andere kamerplanten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 198 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

De trend van kamerplanten en urban jungle-stijl blijft groeien, en een geweldige manier om deze groene oase in je huis te brengen, is door middel van planten terrariums. Deze prachtige glazen ecosystemen combineren de schoonheid van kamerplanten met de fascinatie van mini-landschappen. In dit artikel zullen we de Alocasia Zebrina en de Ficus lyrata - Tabaksplant verkennen, twee populaire planten die perfect zijn voor planten terrariums en urban jungle-interieurs.

Alocasia Zebrina:
De Alocasia Zebrina, ook wel bekend als de 'Olifantsoorplant', is een opvallende kamerplant met grote, pijlvormige bladeren. Wat deze plant zo uniek maakt, zijn de opvallende witte nerven die contrasteren met het donkergroene blad. De Alocasia Zebrina is een perfecte keuze voor planten terrariums, omdat hij een tropische uitstraling geeft en een dramatisch element toevoegt aan elke ruimte. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving en indirect licht, waardoor hij ideaal is voor een gesloten terrarium.

Ficus lyrata - Tabaksplant:
De Ficus lyrata, ook bekend als de Tabaksplant of Vioolbladplant, is een prachtige kamerplant met grote, glanzende bladeren die lijken op de vorm van een viool. Deze plant staat bekend om zijn sterke aanwezigheid en kan een echt statement maken in elke urban jungle. De Ficus lyrata gedijt goed in goed verlichte ruimtes en vereist regelmatig water geven. In een planten terrarium kan deze plant een blikvanger zijn en een gevoel van weelderigheid toevoegen aan het geheel.

Planten terrariums voor urban jungle-interieurs:
Planten terrariums bieden de perfecte gelegenheid om je urban jungle-interieur te versterken. Hier zijn enkele tips om een prachtig terrarium te creëren:

Terrarium fles: Kies een glazen container met een deksel of een open vaas voor je terrarium. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is om je planten te huisvesten en dat er voldoende ruimte is voor groei.

Bodem en substraat: Creëer een geschikte bodemlaag door een mix van potgrond, perliet en veenmos te gebruiken. Deze samenstelling zorgt voor goede drainage en vochtretentie.

Planten: Selecteer planten die goed gedijen in een vochtige omgeving en indirect licht. Naast de Alocasia Zebrina en de Ficus lyrata, kun je ook kiezen voor varens, bromelia's, mossen en Fittonia.

Decoratieve elementen: Voeg decoratieve stenen, houtblokjes, mosbollen en kleine ornamenten toe om je terrarium visueel interessant te maken. Deze elementen voegen textuur en dimensie toe aan het geheel.

Over de Auteur

 

Wij zijn urbanjngl - It's in our nature.

 

urbanjngl staat voor ‘urban jungle’ en is letterlijk vertaald ‘stadstuin’.

We zijn ontstaan uit onze passie voor de natuur en onze visie op een groene en duurzame toekomst. We geloven dat elke ruimte, groot of klein, kan worden getransformeerd in een groene oase. Woning of kantoor, met onze producten creëer je in elke ruimte een urban jungle die aansluit bij jouw persoonlijke stijl en behoeften.

Kwaliteit en duurzaamheid vinden wij belangrijk. Wij willen dat onze producten niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Daarom werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers die dezelfde waarden hebben en zorgen we ervoor dat onze verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk zijn.

Onze missie gaat verder dan alleen het aanbieden van mooie en groene producten. Wij willen onze klanten en partners inspireren en een bewustzijn creëren over de impact die wij allemaal hebben op onze leefomgeving. Daarom compenseren we de CO2-uitstoot van al onze zendingen 100% en geven we regelmatig workshops en evenementen om onze klanten te informeren en te inspireren.

Wij geloven dat door samen te werken en bewuste keuzes te maken, we stap voor stap een verschil kunnen maken in de wereld. Laten we samen de stad veranderen in een urban jungle vol groen en rust.

It's in our nature.

urbanjngl.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo