CV ketel bijvullen - Artikelpost

CV ketel bijvullen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 337 | Aantal woorden: 494 | Datum: | 0 commentaar

CV ketel bijvullen

Blijft de radiator koud, terwijl de radiatoren open staan en de cv-ketel aanstaat? Dan is waarschijnlijk de druk van in uw cv-ketel te laag. Als de druk laag is stroomt het warme water minder goed door het systeem. Hier is in principe geen erkende monteur bij nodig. U kunt zelf u cv-ketel bijvullen met water. Durft u het zelf niet aan, kunt u het laten uitvoeren door een erkende installateur. Hier volgt een eenvoudig stappenplan.

Stap 1: druk controleren

Controleer eerst de waterdruk van de ketel. Deze kunt u aflezen van de analoge drukmeter of digitale display. Is de druk lager dan 1,5 bar? Dan moet de cv-ketel worden bijgevuld. De waterdruk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan.

Stap 2: ketel laten afkoelen

Omdat je de ketel gaat bijvullen met koud water, is het belangrijk dat je de ketel eerst laat afkoelen. Als de ketel nog warm is terwijl je er koud water laat instromen, kan de ketel gaan barsten. Laat de ketel ongeveer een half uur afkoelen voordat je gaat bijvullen. Haal dan de stekker uit het stopcontact of schakel de uit.

Stap 3: vulslang op de kraan aansluiten

Er zit meestal een waterkraan in de buurt van de cv-installatie. Sluit de vulslang aan op de waterkraan en haal de dop alvast van de vulkraan op de cv-installatie. Heb je een cv-ketel met een digitaal display? Zet dan de display weer aan om de druk af te kunnen lezen.

Stap 4: cv-ketel bijvullen

Nu is het tijd om de cv-ketel te gaan bijvullen. Zet een emmer onder de vulkraan en laat de slang vol met water lopen. Door de slang eerst vol met water te laten lopen, voorkom je dat er lucht in de installatie komt. Sluit vervolgens de slang aan op de cv-installatie. Draai de waterkraan eerst open en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open door deze een kwartslag te draaien. U ziet de druk nu oplopen. Sluit de vulkraan en daarna de waterkraan wanneer de druk bijna op 2 bar staat. Ontkoppel de slang en gebruik de emmer om het water uit de slang op te vangen.

Stap 5: cv-ketel weer aanzetten

U kunt nu de ketel weer aanzetten. Doe de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact of schakel de ketel weer aan.

Het bijvullen van de cv-ketel kunt u natuurlijk ook laten uitvoeren door een installateur. Op zoek naar een goede cv-specialist in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Wij hebben jarenlange ervaring met het installeren, onderhouden en repareren van CV en HR ketels.Over de Auteur

Op zoek naar een goede cv-specialist in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Wij hebben jarenlange ervaring met het installeren, onderhouden en repareren van CV en HR ketels.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo