CV-ketel onderhouden - Artikel Post - Artikel Marketing

CV-ketel onderhouden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 275 | Aantal woorden: 371 | Datum: | 0 commentaar

Het onderhoud van een CV-ketel is van groot belang in verband met een aantal redenen. Om de CV-ketel zo rendabel mogelijk te laten werken is het van belang dat alle onderdelen voldoende functioneren en dus vrij zijn van slijtage. Het onderhoud bestaat dan ook om te controleren of alle onderdelen nog voldoende intact zijn en de instellingen goed zijn om een woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Om er zeker van te zijn is het van belang dat er ongeveer 1 keer per 2 jaar dit onderhoud wordt uitgevoerd, bij oudere ketels is het zo dat deze elke jaar een keer gecontroleerd moeten worden.

Wat gebeurd er precies tijdens CV-ketel onderhoud

Wat doet de CV-ketel installateur nou precies? Horen we u denken. Zoals aangegeven wordt er gekeken naar de verschillende onderdelen binnen een CV-ketel en of deze juist functioneert. In een CV-ketel zit bijvoorbeeld een waterpomp die er voor zorgt dat het water door de centrale verwarming circuleert, als deze slijtage heeft ondervonden gebruikt deze meer elektriciteit om te functioneren. Tijdens een CV-ketel onderhoud komt dit aan het licht en kan de pomp vervangen worden.

Naast de controle op de onderdelen wordt ook aandacht besteedt aan de instellingen van de CV-ketel. In sommige huishoudens wordt er bijvoorbeeld vloerverwarming gebruikt wordt, dit betekent in de meeste gevallen dat de temperatuur van het water in de CV-ketel lager gehouden kan worden in een huishouden met reguliere radiator verwarming.

Wie voert het onderhoud aan de CV-ketel uit?

Zoals u waarschijnlijk al kunt raden is het zo dat het onderhoud aan de CV-ketel niet door iedereen uit gevoerd kan worden. In Nederland is er een keurmerk voor CV-installateurs die het onderhoud aan een CV-ketel gegarandeerd goed kunnen uitvoeren. Het keurmerk voor CV-installateurs is UNETO-VNI.

Bovendien is het zo dat de fabrieksgarantie vaak vervalt wanneer u het onderhoud niet laat uitvoeren door een erkend bedrijf.Over de Auteur

Interesse over allerlei zaken in en rond het huis, bijzonder energie gerelateerde zake.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[71 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo