Dakbedekking en -isolatie - Artikelpost

Dakbedekking en -isolatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 487 | Aantal woorden: 397 | Datum: | 0 commentaar

De meeste platte daken in Nederland zijn bedekt met bitumen dakbedekking. Dit type dakbedekking heeft een hoge weerstand, heeft een lange levensduur en is na gebruik geschikt voor recycling.  Door zijn lange levensduur wordt bitumineuze dakbedekking vooral gebruikt wanneer langdurige en hoge prestaties gevraagd worden. Denk hierbij aan tuinhuisjes, schuurtjes, maar ook woningen die een plat dak hebben kunnen ermee bedekt worden. Geen wonder dus dat het zo populair is! Bij het leggen kunnen de verschillende rollen aan elkaar gebrand worden. Hierdoor smelten de rollen aan elkaar en vormt het uiteindelijk een waterdicht geheel. Na het leggen bent u er jarenlang vanaf zonder dat er onderhoud nodig is. En mocht het toch gaan lekken, dan is het vaak makkelijk en snel te repareren. Naast bitumineuze dakbedekking is er ook ander materiaal waarmee platte daken bedekt kunnen worden. Tegenwoordig wordt bijvoorbeeld steeds vaker EPDM gebruikt – een synthetisch rubber dat ook gebruikt wordt om vijvers mee te maken. EPDM is resistent tegen UV, ozon en daarnaast bestendig tegen alle zuren en zouten die het klimaat met zich mee brengt.

Dakdekkers kunnen u uiteraard helpen met het leggen of repareren van uw dak, maar wist u dat het ook experts zijn op het gebied van dakisolatie? Omdat warmte opstijgt en veel daken nog niet goed geïsoleerd zijn gaat er veel energie verloren, vooral in de wintermaanden. Bij platte daken is alleen isolatie aan de buitenzijde mogelijk, mede om vochtproblemen voor te zijn. Er zijn veel verschillende dakisolatie materialen beschikbaar op de markt. Zo is er erg veel verschil in isolerende waarde, en ook in dikte, afkomst en levensduur. Laat u daarom adviseren door een professional over wat voor uw situatie de beste optie is.

 

Zoekt u een dakdekker in Weert of omgeving? Neem contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar met advies, offertes of het uitvoeren van al uw dakwerkzaamheden. Ook voor reparatie of vervanging van daktoebehoren zoals lekke dakgoten of regenpijpen kunt u bij ons terecht.Over de Auteur

Mijn naam is Esma de Jaegher

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo