Dakbeplating - De juiste keuze voor uw dak - Artikel Post - Artikel Marketing

Dakbeplating - De juiste keuze voor uw dak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerardkempers
Gezien: 196 | Aantal woorden: 411 | Datum: Mon, 6 Nov 2017 | 0 commentaar

Bent u bezig met het bouwen van een schuur, hal of loods? De dakbeplating is een uiterst secure klus, die u het best door een professional uit kunt laten voeren. Het meest vervelende is het hebben van problemen met het dak. Al uw materialen die elke keer zeiknat regenen of dieren die op de tocht staan. Wanneer het dak verkeerd gelegd is, is ook de isolatie van het pand slecht. Dit heeft als gevolg dat de energierekening omhoog schiet. Kortom, het leggen van een dak is zo makkelijk nog niet.  

Een warme of koude dakbeplating?

In de opbouw van het dak is er een verschil tussen een warm en koud dak. Een koud dak is als volgt opgebouwd: Als eerste laag hebben we het plafond. Hierop wordt het dampscherm gelegd. Bovenop het damscherm komt de isolatielaag, met de warme kant naar beneden, te liggen. Vervolgens de dakconstructie (ook wel het dakbeschot) en tot slot de dakbedekking.

Een warm dak is net wat anders opgebouwd. Het dakbeschot, of de dakconstructie ligt direct op het plafond. Hierna volgt pas het dampscherm met de isolatielaag en als laatst weer de dakbedekking. Doordat de dakconstructie onder de isolatielaag ligt, heeft een warm dak als voordeel dat deze minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Door de verandering in temperatuur kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan in de constructie. Op deze manier wordt de dakconstructie beter beschermt. Echter, is het niet altijd mogelijk om een warm dak te leggen. Een koud dak is dan de enige oplossing.

Daarnaast kunt u nog kiezen uit een golfplaten of sandwichpanelen dakbeplating. Bij sandwichpanelen is er in de fabriek al een isolatielaag tussen de metalen platen verwerkt. Op de bouw hoeft er niks meer aan gedaan te worden, behalve het plaatsen. Nadeel is wel dat tijdens het ontwerp al rekening gehouden moet worden met sandwichpanelen. Anders kiest u voor een golfplaten dak. Dit is de meest duurzame dakbeplating. Een golfplaten dak gaat met gemak 50 jaar mee.Over de Auteur

het kiezen van de juiste dakbeplating vond ik een erg lastige klus.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo