FB pix Daken onderhouden - Artikelpost

Daken onderhouden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 977 | Aantal woorden: 382 | Datum: | 0 commentaar

Het onderhouden van uw dak is een grote klus, die u waarschijnlijk liever niet te vaak doet. Toch is het van groot belang dat u met enige regelmaat uw dak controleert of laat controleren, zo voorkomt u hoge renovatie kosten.  

Pannendak onderhouden

Het onderhouden van een pannendak is geen kleine klus, maar wel een zeer belangrijke klus om lang te kunnen genieten van uw dakbedekking. Het onderhouden van uw pannendak doet u door minimaal één keer per jaar de staat van uw dak te controleren op eventuele kapotte dakpannen. Wanneer u kapotte dakpannen constateert dient u deze zo snel mogelijk te vervangen om ergere schade aan uw woning te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan een lekkage die in het hout trekt waardoor uiteindelijk een dakrenovatie nodig is. Is uw dak ernstig vervuild door mos en algen, dan is het tijd om deze te reinigen met een hogedrukreiniger. Let er wel op dat u de druk niet te hoog instelt zodat uw dakpannen beschadigen. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar waardoor het verwijderen van mos en algen eenvoudiger wordt. Wanneer u het dak volledig gereinigd heeft kunt u het een extra behandeling geven door het te laten impregneren, zodat nieuw vuil niet snel terugkomt.  

Plat dak onderhouden

Net als bij pannendaken dient u minimaal één keer per jaar uw dakbedekking te controleren op scheuren en andere gebreken. Platte daken hebben een minimale helling waardoor het van belang is dat de afwatering goed geregeld is. Controleer daarom niet alleen uw dakbedekking, maar zorg er ook voor dat de afvoer vrij is van bladeren en mos. Zo voorkomt u dat er veel water blijft staan, wat uw dakbedekking op den duur aantast. Wanneer u een lekkage in uw woning constateert, dan staat er water op uw dak wat via een scheur of gaatje zijn weg naar binnen vindt.   Bron: 0900 0800Over de Auteur

Heeft u problemen in of om uw huis? Waar u ook woont, u hoeft nooit lang te wachten op een vakman bij u thuis of bij uw bedrijf. Door te bellen naar het telefoonnummer 0900 0800 komt u snel in contact met de expert in uw regio. Er staat altijd een vakman voor u klaar; 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo