FB pix Waarom een dakkapel renoveren? - Artikelpost

Waarom een dakkapel renoveren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2589 | Aantal woorden: 387 | Datum: | 0 commentaar

Het is voor een hoop mensen niet weggelegd een nieuwe woning te kopen, daarom wordt gekeken naar goedkopere alternatieven als een nieuwe dakkapel of het renoveren c.q. vergroten van de huidige dakkapel. Een dakkapel renovatie kan veel kosten besparen, gemiddeld is een renovatie 20% tot 40% goedkoper dan een nieuwe moderne dakkapel. Laat je dus niet altijd een nieuwe dakkapel aanpraten, want doorgaans is dat niet noodzakelijk. Tegenwoordig kan bijna alles van de oude dakkapel vervangen worden, behalve bij houtrot of wanneer de dakkapel aanzienlijk wordt vergroot.

Wat kun je laten vervangen?

In de eerste alinea is al lichtelijk aangegeven dat bijna alles van een dakkapel bij een renovatie kan worden vervangen, zoals:

 • de oude en versleten houten kozijnen door beter isolerende en veiligere kunststof dan wel houten of aluminium kozijnen;
 • de bitumen dakbedekking door kunststof oplossingen, waarvan EPDM en polyester de meest gebruikte voorbeelden zijn;
 • de bekleding aan de buitenzijde, meestal wordt de buitenzijde van een dakkapel opnieuw bekleed met kunststof schroten van het merk Keralit of gladde platen van het merk Trespa;
 • de binnenafwerking en het isolatiemateriaal, hierdoor krijgt de dakkapel een hogere isolatiewaarde en bespaar je uiteindelijk op de energiekosten.
 •  

  Dakkapel renoveren en vergroten

  Je kunt door een dakkapel specialist niet alleen een renovatie laten uitvoeren, maar de dakkapel ook laten verbreden en/of verhogen. Een dakkapel is vergunningsvrij te verhogen en verbreden op de achtergevel en veel zijgevels, zolang wordt voldaan aan de welstandscriteria die staan beschreven in het Nederlandse Bouwbesluit. Het is ‘not done’ een dakkapel te verbreden of verhogen zonder vergunning op de voorgevel. Een dakkapel op de voorgevel kan wel vergunningsvrij worden gerenoveerd, zolang geen extreme kleuren of heel afwijkende materialen worden gebruikt.

  Bij het merendeel van de dakkapel specialisten duurt een renovatietraject 1 dag en de levertijd is 3 tot 6 weken, dit hangt af van de levertijd van het nieuwe kozijn.  Over de Auteur

  Het artikel over dakkapel renoveren is geschreven door BM Dakkapel. Je kunt meer informatie over deze dakkapel specialist vinden op www.nieuwe-dakkapel.nl.

  Gerelateerde artikelen


  - deel dit artikel met anderen


  Beoordeling: Nog niet beoordeeld
  Login om te stemmen

  Commentaar RSS

  Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
  BoekenBoeken

  Artikel Kenwoorden  Top Auteurs

  Niels78
  [393 geplaatste Artikelen] feed
  gerardkempers
  [393 geplaatste Artikelen] feed
  BrianA
  [203 geplaatste Artikelen] feed
  Janwillemhar1990
  [186 geplaatste Artikelen] feed
  sannevermeulen
  [150 geplaatste Artikelen] feed
  Posterwinkel
  [123 geplaatste Artikelen] feed
  artikelplaatsen
  [113 geplaatste Artikelen] feed
  Admin
  [102 geplaatste Artikelen] feed
  LoraineQuel
  [76 geplaatste Artikelen] feed
  Relatiegeschenken Gullegever.nl
  [75 geplaatste Artikelen] feed


  artikelpost logo