FB pix Hoe wordt een traditionele dakkapel geplaatst? - Artikelpost

Hoe wordt een traditionele dakkapel geplaatst?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1401 | Aantal woorden: 574 | Datum: | 0 commentaar

De meeste zolders zijn onbruikbare donkere ruimtes, hierin kan een dakkapel verandering brengen. Dakkapellen kunnen op twee manieren worden geplaatst, namelijk als prefab dakkapel en als traditionele dakkapel, hetzij dakopbouw. Tegenwoordig wordt het merendeel van de dakkapellen geplaatst als prefab dakkapel, maar een dakopbouw biedt net zo veel mogelijkheden, alleen wordt de dakkapel niet in de fabriek gemaakt, maar op het dak.

Wat kenmerkt een dakopbouw?

Laten we vooropstellen dat een dakopbouw niet altijd een dakkapel is, andere bouwwerken die op het dak worden opgebouwd kunnen evengoed worden betiteld als dakopbouw. De eerste werkzaamheden bij een dakopbouw of traditionele dakkapel zijn hetzelfde als bij een prefab dakkapel. Kortom, de dakkapel wordt uitgemeten, de dakpannen worden verwijderd en eventueel opgestapeld en het dakbeschot en de balken worden uitgezaagd naar de maten van de toekomstige dakkapel.

Na de sloopwerkzaamheden worden als eerste balken geplaatst in de lengte van de dakkapel, deze balken vormen de basisconstructie en hebben doorgaans een dikte van 165 x 65 millimeter. Tegelijkertijd wordt een knieschot geprepareerd dat ondersteuning moet bieden aan de nog te plaatsen kozijnen. Net als een prefab dakkapel kan ook een dakopbouw binnen 1 dag worden geplaatst, maar dan moeten wel enkele onderdelen al zijn geprefabriceerd, zoals de zijwanden en kozijnen.

De zijwanden worden eerst gemonteerd, tussen de zijwanden worden de kozijnen gemonteerd, waarna de balken voor het dak volgen. De laatste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de boeidelen en het ontbrekende dakbeschot en natuurlijk wordt de dakkapel rondom waterdicht gemaakt met PUR-schuim. Op hetzelfde moment kan EPDM dakbedekking worden aangebracht en kan het lood of de loodvervanger vakkundig worden aangeklopt.

Welke voordelen heeft een dakopbouw?

  • Je bent niet gebonden aan standaard maten en standaard afwerking, alleen moet je binnen de richtlijnen blijven van de gemeente.
  • Net als een prefab dakkapel kan ook een dakopbouw binnen 1 dag worden geplaatst en vanbinnen worden afgewerkt.
  • Het verschil in uiterlijk tussen een dakopbouw, hetzij traditionele dakkapel en een prefab dakkapel is minimaal.
  • Een dakopbouw is gemiddeld genomen 10% goedkoper dan een prefab dakkapel.
  • In tegenstelling tot een prefab dakkapel, is een dakopbouw bij elk type woning mogelijk, aangezien geen hijswerkzaamheden plaatsvinden.

Welke nadelen heeft een dakopbouw?

  • De basisconstructie zal altijd bestaan uit houten balken, kunststof vormt geen mogelijkheid, behalve bij de buitenafwerking.

Tips en conclusies

Vergelijk meerdere offertes, de prijsverschillen tussen dakkapellen is groot. Je hoeft bij sommige leveranciers slechts € 3.500 te betalen voor een doorsnee kunststof dakkapel met een breedte van 3 meter. Andere leveranciers rekenen prijzen van € 5.000 tot € 5.500 voor dezelfde dakkapel. Wil je een dakkapel en in ieder geval een betrouwbare leverancier, kies dan voor gerenommeerde bedrijven als Klaassen Dakkapellen en Klok Dakkapellen.

Zorg voor een ruimere zolder met een dakopbouw, een dakopbouw is niet alleen goedkoper dan een prefab dakkapel, maar biedt eveneens meer mogelijkheden met betrekking tot de maatvoering en uiteraard is een dakopbouw of anders gezegd traditionele dakkapel binnen 1 dag te plaatsen.Over de Auteur

Maurice is specialist op het gebied van dakkapellen en kozijnen. Naast diverse bouw gerelateerde websites, zoals dakkapel-maken.nl, dakkapel-prijzen-vergelijken.nl, dakkapelopmaat.nl en kozijnen-kosten.nl heeft hij ook een eigen website, genaamd www.e-quotations.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo