FB pix Dakpannen voor ieder huis - Artikelpost

Dakpannen voor ieder huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1449 | Aantal woorden: 536 | Datum: | 2 commentaar

Dakpannen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en vormen. De meest gebruikte dakpannen zijn de geprofileerde dakpannen, dakpannen met (over het algemeen) een golvend reliëf. Daarnaast zijn er ook vlakke dakpannen verkrijgbaar en als u écht iets bijzonders wilt (bijvoorbeeld voor een historisch monument, dan zijn daar speciale dakpannen voor verkrijgbaar.

Geprofileerde dakpan
De geprofileerde dakpan word het meest gebruikt in Nederland. De licht ronde golvingen in de geprofileerde dakpan zorg voor een speelse uitstraling van het dak. Door de authentieke, maar toch eenvoudige en stijlvolle vorm van deze dakpan, sluit deze goed aan bij heel veel verschillende bouwstijlen. Een rode, matte dakpan zal uitstekend passen bij een huis met historisch karakter. Een zwarte of blauwe dakpan met een hooglans lak zal heel mooi aansluiten bij de wat modernere bouw.

Vlakke dakpan
De vlakke dakpan word veel gebruikt voor moderne nieuwbouwwoningen, maar ook voor kantoren. Deze dakpan, met z’n strakke vorm, heeft wel iets weg van de leipan (een rechthoekige pan in de vorm van een lei). De vlakke pannen geven een strakke, moderne uitstraling aan het dak, en zijn uitstekend geschikt voor flauw, hellende daken of daken met aparte vormen of hoeken. Naast het gebruik als dakbedekking, kan de vlakke pan ook gebruikt worden als gevelbedekking.

Speciale dakpannen
Voor de renovatie van monumenten of historische panden, worden vaak speciale dakpannen gebruikt. De rustieke of historische uitstraling van het pand moet natuurlijk behouden worden, en daarin speelt het dak een grote rol.
Voor deze daken zijn er verschillende modellen beschikbaar:
•    de Tuile Du Nord
Een dakpan met een traditionele vorm en een 19e eeuwse uitstraling. Deze pan word gemaakt van beton of keramiek in alle klassieke kleuren.
•    de Kruispan
Word ook wel Bouletpan of Echterpan genoemd. Deze pan word kruislinks gelegd, waardoor het dak een hele levendige uitstraling krijgt. Past zowel bij moderne als klassieke bouw.
•    de Grote Romaanse
Deze pan lijkt wat op de geprofileerde pan, maar heeft grotere rondingen en een kleiner plat vlak. Hij geeft het dak een heel opvallende, maar klassieke uitstraling en is zeer geschikt voor traditionele bouw.
•    de Postal Orage
Een dakpan met een klassieke uitstraling, maar met alle moderne functionaliteit. De pan is stormvast en geschikt voor groot- en kleinschalige nieuwbouw met een klassieke uitstraling.
•    de Vlakke Mulden
Deze pan is voorzien van twee opvallende goten voor het afvoeren van water. De goten geven de pan een smallere uitstraling, waardoor het dak een kort, golvend karakter krijgt.
Al deze pannen zijn op een moderne manier gemaakt, zijn geschikt voor oude en moderne bouw, en hebben een authentieke uitstraling. 

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een Freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo