De 3 meest vergeten klussen tijdens het opknappen van de woning - Artikelpost

De 3 meest vergeten klussen tijdens het opknappen van de woning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 212 | Aantal woorden: 1103 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij net een nieuwe woning bemachtigt en ga jij binnenkort verbouwen en opknappen? Dan staan er een heleboel verschillende soorten projecten op jouw te wachten. Waar een heleboel mensen niet stil bij staan, is dat er een hoop objecten zijn in een huis die in eerste instantie vergeten worden. Denk maar eens aan het opknappen van de deuren en het uitkiezen van de deurkrukken. Tegenwoordig, heeft een gemiddeld appartement met vier slaapkamers, circa tien tot twintig deuren in huis. Dit kan bij de meer traditionele huizen zelfs hoger uitpakken. Ben jij benieuwd welke objecten het meest vergeten worden tijdens het opknappen van de woning? Je leest het allemaal hier in deze blog.


Tip 1: Vergeet niet de deuren en de deurkrukken

We hebben het in de introductie al kort benoemd, maar de deuren van woning worden snel over het hoofd gezien wanneer er gerenoveerd moet worden. Wanneer er deuren opgeknapt moeten worden, maken we een onderscheid tussen de deuren die buiten staan en de deuren die binnen staan. Het verschil is van belang, voor de volgende punten:

  • Het materiaal van de deur

  • Het soort verf

  • De keuze in het deurbeslag


Waar binnendeuren dienen als afscheiding voor verschillende ruimtes, zijn de buitendeuren van toepassing om vreemden buiten te houden en het weer tegen te gaan. Doordat buitendeuren sterker moeten zijn dan binnendeuren, is het raadzaam om dit verschil te erkennen. Zo is het verstandig om het deurbeslag van de buitendeuren, te laten maken van roestvrijstaal. Op deze manier zijn de deurkrukken of deurknoppen beschermd tegen het weer en zal vervanging niet snel nodig zijn.  


Tip 2: denk na over het glassoort in de ramen

Iedere woning heeft ramen, maar niet alle soorten glazen zijn even ideaal als de ander. Het meeste glas dat gebruikt wordt, is dubbel glas en isolatieglas. Deze type glas, zorgen ervoor dat de woning in hoge mate geïsoleerd blijft. Wanneer jij gaat wonen in een ouder pand, dan bestaat de kans groot dat naar nog oud glas in zit, dat gemaakt is van enkel glas. Je doet er verstandig aan, om dit glas te vervangen voor dubbel glas of isolatieglas. Op deze manier verlies je geen warmte in de winter, waardoor je minder hoeft te stoken. Dat scheelt maandelijks weer een boel op de rekening!


Tip 3: controleer de status van de zolder en de kelder

De twee meest vergeten ruimtes van een woning zijn de zolder en de kelder. Vaak worden er al snel spullen geplaatst in deze ruimtes, voor bijvoorbeeld opslag. Gezien de ligging van beide ruimtes, of helemaal bovenin het huis of helemaal onderin het huis, zorgt ervoor dat deze ruimtes gevoeliger zijn voor weersveranderingen. Daarbij zijn de basis en de top belangrijk voor balans en stabiliteit van gebouwen. Het is dus verstandig om de status te controleren van deze leefruimtes, aangezien de meeste lekkages in deze ruimtes plaatsvinden.

 

Zoals je hierboven gelezen hebt, zijn er een drietal punten die snel vergeten worden, wanneer je je woning gaat opknappen. Dit zijn de deuren met deurbeslag, het glas in de ramen en leefruimtes als de zolder en kelder.

Over de Auteur

Piet is jarenlang actief als specialist op het gebied content creatie, met name in de huis en tuin branche. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[343 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo