De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten een huis - Artikelpost

De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten een huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 182 | Aantal woorden: 475 | Datum: | 0 commentaar

Nieuwe woning, nieuwe kansen! Je raakt er niet over uitgepraat: de ideeën vliegen je om de oren. Hier een boekenkast. Daar een zithoek. En wat dacht je van zo’n sfeervolle kachel? In jouw enthousiasme kun je echter verkeerde keuzes maken. Natuurlijk willen wij je hier graag voor behoeden. Daarom lees je in deze blog welke fouten jouw keurige inrichting om zeep kunnen helpen.

1. Niet passende meubels

Het maakt niet uit hoe, maar dat ene meubelstuk moet en zal een plek in jouw inrichting krijgen. Evenwicht is echter een essentieel onderdeel van een goed interieur. Wanneer een kast, tafel, bed of bank te groot of te klein is raakt deze verstoord. Stiekem weet je het zelf ook: elke meubel moet eigenlijk perfect in de ruimte staan. Het kan dan lonen om meubels op maat te laten maken.

2. Te veel decoratieve elementen

Je hoeft maar een willekeurige Action, Xenos of Expo in te lopen en je wordt er compleet mee overspoeld. Een creatieve frutsel hier. Een exotisch schaaltje daar. Met daarbij nog een diepe quote. Vaak kun je je niet bedwingen en wordt de pinpas er weer bijgehaald. Dan volgt het grote dilemma: op welke prominent plek wordt het tentoongesteld? Want als je dat niet doet is het “zo zonde”. Toch doe je er goed aan om spaarzaam met je ruimte te zijn.

3. Slechte verlichting

Verlichting. Het is één van de moeilijkste onderdelen van het interieur. Geen wonder dat het juist op dit punt zo vaak spaak loopt. In de eerste plaats is daglicht erg belangrijk. De ramen moeten daarom zoveel mogelijk vrij staan. Vermijd dus gordijnen die permanent gesloten zijn. Daarnaast kun je ook spiegels in de kamer plaatsen. Vervolgens kun jij je richten op jouw keuze voor kunstlicht. Let hierbij extra op de lichtsterkte.

4. Te weinig variatie

Begin je in jouw nieuwe woning compleet ‘from scratch’? Dan lijken meubels uit dezelfde serie uitkomst te bieden. Want zo past alles toch goed bij elkaar? Maar niets is minder waar. Het is vooral saai, onpersoonlijk en eentonig. Kies in plaats daarvan meubels die bij de rest van het interieur passen, maar niet te veel op elkaar lijken.

5. Kleuren kiezen

Enthousiast de muren schilderen en daar jouw meubels op uitkiezen? Slechte keuze! Je kunt de volgorde veel beter omdraaien. Want het is veel moeilijker om de juiste meubels en decoraties bij jouw muren te matchen dan andersom!Over de Auteur

Expert op exclusief meubilair

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo