De 5 voordelen van lamelparket - Artikelpost

De 5 voordelen van lamelparket

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 169 | Aantal woorden: 513 | Datum: | 0 commentaar

Lamelparket, voor veel mensen is het onduidelijk wat het nou precies is en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere vloeren. Lamelparket lijkt erg op een houten vloer, maar is toch net iets anders. Lamelparket wordt ook wel 3-laags parket genoemd. Dit komt omdat een lamelparketvloer is opgebouwd uit drie lagen, waarvan de onderlaag vaak uit multiplex bestaat en de toplaag uit hardhout. Hierdoor lijkt de vloer op een massief houten vloer. Lees nu verder en ontdek de voordelen van lamelparket!

1. Voordelig geprijsd

In vergelijking met andere houten vloeren is een lamelparketvloer zeer voordelig. Dit komt natuurlijk omdat enkel de toplaag van massief hardhout is en de onderste twee lagen van goedkoper materiaal. Dit neemt niet weg dat je met lamelparket voor relatief weinig geld een mooie vloer kan aanschaffen.

2. Geschikt voor vloerverwarming

Een groot voordeel van lamelparket is dat het goed samen gaat met vloerverwarming. Het lamelparket is aanzienlijk beter bestand tegen temperatuurverschillen dan bijvoorbeeld een massief houten vloer.

3. Vloer zonder kieren

Een ander groot voordeel van een lamelparketvloer is dat het meestal een klikverbinding heeft. Dit betekent dat de planken naadloos op elkaar aansluiten en dus geen kieren hebben. Dit staat erg mooi en geeft de vloer een mooi, verzorgde uitstraling.

4. Minder werking

Hout werkt, dit betekent dat het hout uitzet in de zomer en krimpt in de winter. Hout neemt namelijk meer vocht op in de zomer, doordat de luchtvochtigheid hoger is. Door de strakke verlijming van een lamelparketvloer zul je hier geen last van hebben.

5. Duurzame vloer

Bij lamelparket is dus enkel de toplaag van hardhout. Hardhout groeit veel langer dan ander hout. Dit betekent dat de andere twee lagen hout van een lamelparketvloer vele malen sneller groeien. Dit scheelt dus twee lagen hardhout. Bovendien is veel hout voor een parketvloer afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, te controleren aan het (FCS) keurmerk.

(Bron: https://www.kwaliteitparket.nl/)Over de Auteur

Lamelparket, voor veel mensen is het onduidelijk wat het nou precies is en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere vloeren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[343 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo