FB pix De airconditioning is populairder dan ooit! - Artikelpost

De airconditioning is populairder dan ooit!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 261 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

 

De airconditioning is populairder dan ooit, en daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste omdat de zomermaanden steeds warmer worden. En ten tweede omdat de gasprijzen extreem hoog zijn en daardoor een airconditioning die kan verwarmen een interessante investering kan zijn. Ten derde hebben veel woningen, sinds corona, een thuiswerkplek en deze moet wel een prettig werkklimaat hebben. Een airco is dan een absolute must!

Welke airco systemen zijn er?

Er zijn diverse airco systemen verkrijgbaar op de markt. De meest goedkope airco is de verrijdbare airco’s die je makkelijk met een stopcontact kunt aanzetten. Het nadeel van deze ‘mobiele’ airco’s is dat deze veel energie verbruiken. In deze tijd geen fijne oplossing. Daarnaast moet je altijd rekening houden met een afvoerslang, via een raam of deur, die de warmte dient af te voeren.

Split-units

Een betere keuze is een split-unit airco. Deze type airco is erg populair en wordt het meest aangeschaft door zowel particulieren als bedrijven. Met een split-unit wordt aan de binnenkant een unit geplaats die de koele of warme lucht in de ruimte blaast en de airco installatie zelf staat buiten. Een perfecte oplossing voor vele ruimtes!

Multi-splitsystemen

Wil je meerdere ruimtes verkoelen of verwarmen met een airco, dan is een multi-split airco de juiste oplossing. Denk bijvoorbeeld aan twee slaapkamers en de zolder (werkkamer) die je wilt verkoelen/verwarmen. Het voordeel hiervan is dat je dan een krachtige buitenunit hebt die meerdere binnenunits kan voorzien.

Vraag altijd advies van een airco specialist

Overweeg je een airco aan te schaffen? Vraag dan vooraf altijd een offerte aan met persoonlijk advies aan huis. Zo kun je jouw plan voorleggen aan de airco specialist en samen bespreken wat de mogelijkheden zijn binnen het gewenste budget. Vraag daarnaast altijd of het installatiebedrijf ook jaarlijks airco onderhoud doet. Zo heb je nooit geen omkijken meer naar de installatie.Over de Auteur

Als airco specialist weet ik als geen ander waar je rekening mee moet houden bij het kopen en installeren van een airco. Deze kennis deel ik graag door blogs te schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo