De beste energieprijs - Artikel Post - Artikel Marketing

De beste energieprijs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 253 | Aantal woorden: 956 | Datum: | 0 commentaar

Er bestaan verschillende manieren waarop je energieprijzen kunt afnemen. Zo heb je variabele energieprijzen, aanpasbare variabele prijzen, vaste prijzen en ga zo maar door. Wat is nu wijsheid? Een prijsvergelijker op internet raadplegen of toch maar bij je huidige leverancier blijven omdat het nu ook prima is? Voordat we kunnen beoordelen welke prijs het beste is, gaan we de verschillende vormen uitleggen.

Welke verschillende energieprijzen zijn er?

De vraag die je jezelf vaak stelt is: zet je je energieprijs vast omdat deze op dit moment gunstig is of denk je dat deze nog omlaag zal gaan? Zet jij je prijzen niet vast, dan loop je het risico dat de prijzen gaan stijgen en dan moet je meer geld betalen. Hieronder leggen we de verschillende vormen van energieprijzen uit.

 

Standaard: variabele energieprijs

Bij bijna alle energieleveranciers wordt de variabele energieprijs gehanteerd. Deze manier van beprijzing kan gedurende je contract beïnvloed worden door de schommelingen op de energiemarkt. Zodra de inkoopprijs voor energie stijgt, mag een energieleverancier de energieprijs verhogen. Ditzelfde geldt bij prijsverlagingen, de leverancier mag de prijs dan verlagen. Al zal dit minder snel gedaan worden dan een verhoging.

Wel moet er bij gezegd worden dat de variabele prijs maximaal 2 keer per jaar aangepast mag worden. Dit mag op 1 januari en 1 juli.

 

Vaste energieprijs

Naast de variabele energieprijs heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vaste energieprijs. Hierbij krijg je de mogelijkheid om de energieprijs voor bijvoorbeeld 2 jaar vast te zetten. Het voordeel hiervan is dat je er zeker van bent dat de prijzen niet zullen wijzigen en je ongeveer weet wat je kwijt zal zijn aan energiekosten. Bij prijsstijgingen zul je hier voordeel van hebben, terwijl het bij prijsdalingen juist nadelig is. De vaste energieprijs zal pas wijzigen wanneer je contractperiode afloopt of wanneer je een nieuw contract afsluit.

Wat moet je kiezen?

Wanneer je er zeker van bent dat de energieprijzen gaan dalen, is het verstandig om voor de variabele prijzen te gaan. Helaas is dat tegenwoordig niet meer met zekerheid te zeggen. Wil je zekerheid, dan kies je voor vaste energieprijzen. Deze liggen doorgaans iets hoger dan de variabele prijzen, maar je weet wel direct waar je aan toe bent.

Voordeel grootgebruikers

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat vooral zakelijke grootverbruikers erg goedkoop uit zijn. De energieprijzen voor huishoudens verschillen met die voor bedrijven. Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan is het zeker aan te raden om een contract te nemen bij een zakelijke energieleverancier.

Altijd voordeel hebben op energieprijzen? Stap jaarlijks over naar een andere energieleverancier. In dit artikel lees je hier meer over.Over de Auteur

Mijn naam is Sanne vermeulen en ik blog over allerlei informatie waarvan ik vind dat deze gedeeld moet worden met de wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[71 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo