De beste manier om je woning te beveiligen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Niels78 | Via Artikel Post
Gezien: 305 |
Aantal woorden: 1025 |
Datum: Tue, 21 Apr 2020 |
0 commentaar
Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Hoe weet je zeker dat je woning bestand is tegen de meest voorkomende inbraakmethodes? Op welke manier schrik je inbrekers af, voordat zij überhaupt een inbraakpoging overwegen? In dit artikel zetten we verschillende mogelijkheden op een rijtje om de kans op een inbraak te verkleinen. Hierbij maken we onderscheid tussen verschillende vormen van inbraakbeveiliging. Denk aan een bouwkundige inbraakbeveiliging, het juiste hang- en sluitwerk en losse beveiligingscomponenten.
Een bouwkundige inbraakbeveiliging voor je woning
Met een bouwkundige inbraakbeveiliging probeer je de kans te minimaliseren dat inbrekers ramen of deuren open kunnen breken. Kies daarom voor kunststof kozijnen, in plaats van varianten van hout. Hout is relatief makkelijk te beschadigen, met alle risico’s van dien. Daar waar het bij kunststof lastiger is om een kozijn los te krijgen. In het bijzonder, omdat kunststof kozijnen vaak van een extra beveiliging worden voorzien tegen inbrekers.
Ook is het raadzaam om het gebruik van lichtkoepels in een woning te vermijden. De lichtkoepels worden in een plat dak geplaatst. Op een plat dak vallen inbrekers nauwelijks op, wat hen de mogelijkheid biedt om de lichtkoepel in alle rust open te breken.
Het juiste hang- en sluitwerk monteren op ramen en deuren
Is de bouwkundige inbraakbeveiliging van je woning op orde? In dat geval kun je overgaan op het plaatsen van het juiste hang- en sluitwerk. Kies voor sloten die bestand zijn tegen de meest voorkomende inbraakvormen, zoals kerntrekken en de klopsleutelmethode. Deze sloten zijn vaak voorzien van een speciale anti-kerntrekbeveiliging. Het voorkomt dat inbrekers een schroef of spijker in de cilinder van het slot kunnen slaan, om deze vervolgens met een klauwhamer uit het slot te trekken. Vervolgens is het enkel nog zaak om de deur open te duwen.
Kijk bij het plaatsen van nieuwe sloten naar de SKG-rating van het hang- en sluitwerk. Deze SKG-rating geeft een indicatie van de mate waarin het slot je woning beschermt tegen inbrekers. Het SKG is een onafhankelijke partij, die sloten beoordeelt met minimaal één en maximaal drie sterren.
Een alarminstallatie in huis laten plaatsen
Een derde stap om de inbraakbeveiliging in huis te verbeteren, is het gebruik van een alarminstallatie. Hierbij heb je de keuze tussen een bestaand systeem en een op maat gemaakt pakket. Een op maat gemaakt alarmsysteem betekent dat je deze zelf samenstelt. Kies bijvoorbeeld voor een bewegingssensor in de gang, magneetcontacten op de ramen en deuren in huis, enzovoorts. Een slotenmaker kan je hierbij helpen! Laat de slotenmaker een risicoanalyse van je woning maken. Hierbij probeert een slotenmaker in beeld te brengen welke route een inbreker zou volgen. Op basis hiervan wordt naar een passende combinatie van beveiligingscomponenten gezocht.
Beveiligingscamera’s aan de gevel bevestigen
Naast de beveiligingscomponenten in huis, kan het slim zijn om camera’s aan de gevel op te hangen. Beveiligingscamera’s leggen de inbreker niet alleen op beeld vast. Ook schrikt het inbrekers vaak op voorhand af. Zij willen de pakkans immers tot een minimum beperken.
Over de Auteur
Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen