De beste tips bij het leggen van een nieuwe vloer - Artikelpost

De beste tips bij het leggen van een nieuwe vloer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 1083 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe laminaatvloer te leggen, zul je op een aantal zaken moeten letten. Er komt namelijk een stuk meer bij kijken dan je van te voren zult denken. Om niet voor vervelende verrassingen te staan, geef ik je in dit artikel de beste tips en tricks voor het leggen van een laminaat vloer.
Bereid je goed voor

Voordat je begint met het leggen van je nieuwe vloer, zul je het laminaat al 48 uur in de ruimte te bewaren waar je de vloer wilt gaan leggen. Op deze manier kan het laminaat wennen aan de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte. Dit is belangrijk, omdat anders de kans op kieren en ongelijkheid aanzienlijk toeneemt. Vervolgens moet je een goede ondervloer leggen en daarna kun je aan de slag met het laminaat. Het is verstandig om afstandhouders te gebruiken om de vloer 1 centimeter van de muur af te houden. De muur zal namelijk uit gaan zetten en als je deze afstand niet houd, zal je vloer bol gaan staan.


Waar begin je?

Als alle voorbereidingen zijn getroffen en de ondervloer is geplaatst, kun je beginnen met het leggen van het laminaat. De eerste plank leg je altijd in de hoek neer met de groefzijde tegen de muur aan. Dit is omdat je de volgende rij planken op de meszijde kunt klikken. Om kleurverschil tegen te gaan, raad ik je aan om verschillende pakken laminaat door elkaar heen te gebruiken.


Laminaat inkorten

De kans is groot wanneer je bij het einde van je eerste baan aankomt, dat je een plank moet gaan afkorten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. De meest geschikte optie is een laminaatsnijder, hiermee krijg je namelijk het mooiste resultaat. De toplaag blijft intact en het werkt stofvrij. De optie die daarna het meest geschikt is een decoupeerzaag.


Verschillende technieken

Wanneer je stukken van het laminaat hebt afgezaagd, moet je deze overblijfselen wel bewaren. Het stuk wat overblijft, leg je namelijk tegen de eerste plank op de eerste baan aan. Alleen wanneer het stuk wat overblijft, korter is dan 30 centimeter, raad ik aan om een nieuwe plank te gebruiken.


Lastige hoekjes

Vroeg of laat zul je ook lastige hoekjes tegenkomen bij het leggen van je nieuwe vloer. Om dit goed uit te meten en te tekenen kun je het beste een contourmal gebruiken. Hoeken kun je daarmee eenvoudig aftekenen door middel van een zweihaak en verstelbak of winkelhaak.


De laatste baan

 

Wanneer je bijna aan het einde bent gekomen van het leggen van je nieuwe laminaat vloer, zal je plank waarschijnlijk te breed zijn. Om precies af te tekenen hoe je deze ruimte opvult, gebruik je de volgende techniek. Neem een laminaat inpasser en leg de te zagen planken precies bovenop de laatste baan die je hebt neergelegd. Leg nu een tweede plank hier bovenop en schuif de bovenste plank tegen de muur aan. Vervolgens kun je de randen aftekenen en afzagen.


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo