De Japanse Sierkers - Artikel Post - Artikel Marketing

De Japanse Sierkers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 281 | Aantal woorden: 389 | Datum: | 0 commentaar

De Prunus Serrulata, ook wel de Japanse sierkers, is een boom die meteen opvalt. In het voorjaar zit de boom vol met roze en witte bloemen. De boom is middelgroot en wordt gekenmerkt door een stevige stam. Op deze stam zijn horizontale strepen te zien.

Locatie

De boom kan het beste geplant worden in het najaar. Aangezien de boom niet zo diep in de grond geplant wordt, is het aan te raden om deze in het begin te ondersteunen met een boompaal. Daarnaast is het in het begin ook goed om zo nu en dan de boom extra water te geven. Het is het beste om de Japanse sierkers op een plek met veel zon te zetten. De grondsoort komt voor deze boom niet erg precies. Toch zal een kalkhoudende en niet te vochtige bodem de boom goed doen.

Onderhoud

Over het algemeen hoeft de Japanse sierkers niet gesnoeid te worden, omdat de boom van nature in een mooie vorm zal groeien. De dode takken zo nu en dan weghalen moet dan genoeg zijn. Is er echter niet genoeg ruimte en moet de boom echt gesnoeid worden, dan kunt u dat doen na de bloei. Wanneer u tijdens de bloei de boom zal gaan snoeien, dan zal de boom gaan “bloeden”. Dit komt doordat de sapstroom bij de sierkers al vroeg in het jaar opgang komt. Daarnaast is de boom wanneer hij in het voorjaar geknipt wordt gevoeliger voor bepaalde ziekten. Zorg wel dat u de knoppen die echt op de stam groeien weghaalt. Deze zullen namelijk weer takken vormen op lagere punten en om de boom in een mooie vorm te houden kunt u dit beter voorkomen.

 

Heeft u vragen over het verzorgen van een Japanse sierkers, of wilt u een ervaren hovenier inschakelen? Neem dan contact op met een hovenier bij u in de buurt, zoals deze hovenier in DeventerOver de Auteur

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo