De juiste vloer in de juiste situatie - Artikelpost

De juiste vloer in de juiste situatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 260 | Aantal woorden: 611 | Datum: | 0 commentaar

 

Tegenwoordig is het gebruik van laminaat of een parketvloer erg populair. De ouderwetse vloerbedekking is minder in trek. Dat is logisch, want een vloer met een glad oppervlak is een stuk eenvoudiger schoon te houden. Er is zelfs een enorm aanbod van parketvloeren en laminaat online, waardoor het maken van de juiste keuze niet zou eenvoudig is als het zal lijken.

Ten eerste moet je de keuze maken: kies ik voor een parketvloer of laminaat. En als je dan voor laminaat kiest, wil je dan gewone laminaat, of kliklaminaat? Kliklaminaat is vaak eenvoudiger te leggen waardoor zelfs de minst ervaren klusser nog een mooie vloer kan leggen. Bij het kiezen is het slim rekening te houden met de sfeer, het doel en de omgeving waarin de vloer komt te liggen.

 

Sfeer
Denk bij het uitkiezen van een vloer allereerst na over de sfeer in de woning. Wat moet de woning uitstralen? Door een lichte vloer te kiezen, kan de woning een zonnigere, positieve uitstraling krijgen. Door juist een donkere vloer te kiezen, kan het interieur klassieker ogen.

Natuurlijk moet het niet te licht of te donker bij elkaar worden. Wie al donker meubilair heeft, doet er verstandig aan voor een lichte vloer te kiezen. Deze kleur moet uiteraard wel bij de rest van de ruimte passen.

Welke vloer kies ik?
Er zijn verschillende vloeren te vinden in de bouwmarkt en betere vloerspeciaalzaak. Een houtenvloer, kurkvloer of parketvloer heeft vaak een kleurenaanbod van bruin tot heel donker. Dat doet warm en sfeervol aan. Vaak spreken mensen van een ‘Scandinavisch effect’, gezien de bouwstijl van huizen in bijvoorbeeld Zweden en Noorwegen.

Een laminaatvloer is vaak lichter en is gemakkelijk in onderhoud en oogt modern. Niet iedereen kan een laminaatvloer even bekoren, vooral omdat het fineer-effect vaak duidelijk zichtbaar is. Dat accent komt vooral uit als je ook al houten meubels in de kamer hebt staan.

Voor mens en dier
Als je voor parket of voor laminaat gekozen hebt, is het verstandig nog even stil te staan bij verschillende situaties. In gezinnen met (jonge) kinderen is een gladde vloer vaak een uitkomst. Het is gemakkelijk schoon te maken. Kinderen knoeien en het schoonmaken van een tapijt of vloerbedekking is een vervelend, tijdrovend karwei. Critici zeggen dat een laminaatvloer te glad is voor kinderen die net beginnen met lopen. Maar dat hoeft niet per se zo te zijn: door pantoffels in de winter te dragen en blootsvoets in de zomer over de vloer te lopen is de kans op vallen en lelijke uitglijders klein.

Daarnaast komt een vloer met een glad oppervlak ook van pas bij het houden van huisdieren. Deze vloeren zijn veel gemakkelijker schoon te maken en hygiëne is bij het houden van huisdieren wel belangrijk. Bovendien heb je minder last van andere vervelende kwalen, zoals bijvoorbeeld mijten. Maar niet ieder huisdier kan tegen een gladde vloer of glijdt erover uit en in sommige gevallen is een tapijt dan beter.

 

Over de Auteur

Shoppy208

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo