De juiste vloer voor elk interieur - Artikelpost

De juiste vloer voor elk interieur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 164 | Aantal woorden: 751 | Datum: | 0 commentaar

Ieder huis heeft natuurlijk zijn eigen stijl en eigen interieur. Als je dan een nieuwe vloer uit gaat zoeken dan wil je wel een vloer hebben die bij jouw stijl past. Maar wat voor een soort vloer past dan bij jou? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een houten vloer, een laminaat vloer, een vinyl vloer of juist een PVC vloer. Tegenwoordig is er veel keuze! Maar wat pas dan het beste bij jouw interieur? In dit artikel lees je de verschillen tussen de materialen vinyl en PVC.

Een vinyl vloer

Vinyl onderscheid zich onder andere van laminaat en PVC door de verende onderlaag. Deze laag is bij vinyl extra flexibel waardoor dit ook een geluidsdempend effect heeft. Bij PVC is deze laag bijvoorbeeld veel steviger en dus robuuster. Dit zorgt er onder andere voor dat PVC vloeren vaak iets duurder zijn dan vinyl vloeren. Een groot voordeel van een vinyl vloer leggen is dat je dit over de hele oppervlakte van de ruimte kan uitsnijden en het leggen hiervan heel makkelijk en snel is. Dit zorgt er dus voor dat je altijd een strakke vloer hebt liggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het zelf te leggen en snijden, maar voor het beste en mooiste resultaat kun je dit beter door specialisten laten doen. Vinyl is helaas wel een dun materiaal, waardoor een goede en egale ondergrond echt essentieel is. Maar doordat het zo dun is kan het juist weer makkelijk als je vloerverwarming hebt.

Een PVC vloer

Zoals hierboven al een keer genoemd is, is PVC steviger en robuuster dan vinyl. Een PVC vloer wordt gemaakt van polyvinylchloride. Dit is bijvoorbeeld veel dunner dan laminaat. De samenstelling van een PVC vloer lijkt best veel op vinyl. Doordat dit materiaal wat sterker is kun je dit ook goed combineren met vloerverwarming. Omdat dit veel dunner is dan bijvoorbeeld een houten vloer, komt de warmte makkelijker door de vloer heen waardoor je niet zo hard hoeft te stoken en je kunt besparen op je energierekening. Je kunt zoals altijd je PVC vloer op dezelfde manier laten leggen als de meeste vloeren, namelijk rechte ‘planken’. Maar wist je ook dat je een PVC vloer in een visgraat motief kan laten leggen? Je kunt het ook in andere patronen laten leggen zoals halfsteends of blokverband.

 

Ben je benieuwd geworden? Klik hier voor meer informatie over onder andere deze type vloeren.Over de Auteur

Ik ben graag bezig met het inrichten van huizen en het adviseren van mensen over hun interieur. In dit artikel geef ik tips over de juiste vloer!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo