De kamerplant - Artikelpost

De kamerplant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 806 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

De kamerplant zorgt voor een mooie inrichting en helpt ook bij een goed binnenklimaat van je huis. De ene kamerplant heeft meer licht nodig dan een andere plant. Het is dus belangrijk dat je de plant wel verzorgt, en daarvoor moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden zijn; licht, water en temperatuur.

Hier een aantal tips: Zet de planten niet tegen een raam aan, hierdoor kunnen ze of verbranden of bevriezen. Zet ze ook niet te dicht bij de verwarming, en het zet ze het liefst op een donkere plek. Het is belangrijk dat je de luchtvochtigheid hoog houdt, zet bijvoorbeeld een paar schaaltjes met water op de verwarming.

Top 5 kamerplanten

 1. Palmlelie  De Palmlelie is een kamerplant die snel groot wordt. Het heeft weinig water nodig en staat graag in het licht. In de zomer kan deze plant rustig naar buiten, maar zet hem niet in de middagzon, dit kan de plant beschadigen. 
 2. Lepelplant
  De lepelplant is een hele makkelijke plant en is ook een hele mooie plant, dit komt door zijn witte bloemen. Deze plant heeft veel water nodig, als de plant gaat hangen is het verstandig om hem wat water te geven. 
 3. Polyscias
  Deze plant heeft een dikke stam en mooie rond of hartvormige bladeren. De plyscias heeft maar weinig zorg nodig, de plant heeft weinig water nodig en kan prima in de schaduw staan. 
 4. Kentia palm
  Deze palm is een van de sterkere palmen en is erg gemakkelijk in onderhoud. Deze kamerplant moet constant in een vochtige grond staan en heeft weinig ligt nodig. 
 5. Philodendron
  Van deze plant zijn wel honderden soorten. Ze kunnen niet goed tegen zonlicht en staan het liefst uit het licht. Bij deze kamerplant is het belangrijk dat de grond vochtig is, maar zeker niet te nat.

 

De verzorging

Bij sommige kamerplanten is het niet nodig, maar het is verstandig om ze regelmatig wat water te geven. In de winter hebben ze niet zo veel behoefte aan water. Het beste is om de planten in het voorjaar te verpotten. Als planten er slap bijhangen of te groot worden is het verstandig om even van pot te wisselen. Het laatste wat ook erg belangrijk is bij de verzorging van een kamerplant, de grond. Het is belangrijk dat je verse potgrond hebt, hier zit voldoende voeding in voor de planten. Deze potgrond is ook te vinden op onze website, kom snel even kijken!

Over de Auteur

Schrijft over alles en nog wat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo