FB pix De Nieuwste Generatie Radiatoren - Artikelpost

De Nieuwste Generatie Radiatoren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1509 | Aantal woorden: 466 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen kent de standaard paneel radiatoren die in de huizen hangen. Vaak twee of drie platen gevuld met water met wat ribbels ertussen. Niet zo mooi, vinden veel mensen, en vaak ook gevaarlijk voor kinderen met die scherpe randen. Gelukkig heeft men tegenwoordig wat slimmere en mooiere oplossingen gevonden.
De Compact Radiatoren

Compact radiatoren zijn men name ontwikkeld voor de gevaarlijke scherpe randen. Compact radiatoren zijn radiatoren met water gevulde platen, net zoals de paneel radiatoren, alleen op deze paneel radiatoren zitten afgewerkte zij platen over de scherpe randen. Ook zit er op Compact radiatoren een bovenrooster om de ribbels af te dekken. Op deze manier zijn de radiatoren veilig te plaatsen in woonruimtes, maar ook in bijvoorbeeld een kinderopvang, basisschool en zorginstellingen.

Henrad heeft met haar softline serie een nieuwe concept radiatoren ontwikkeld. Softline serie radiatoren zijn speciaal ontworpen voor extra kindveiligheid. De randen van de bovenrooster zijn iets wat afgebogen zodat het een totaal veilige situatie schetst. Tevens zijn ze wat mooier, omdat het bovenrooster iets wat bol staat.

Design Compact radiatoren

Nog een verandering op radiatoren gebied zijn de vlakke voor platen. In plaats van de geribbelde water gevulde platen zijn er tegenwoordig ook vlakke radiatoren. Deze ogen op zich wat rustiger en wat mooier dan zo'n geribbeld ding aan de muur. Tevens zijn er ook modellen met gegroefde lijnen in de voorplaten. De Henrad Everest Line is hier een voorbeeld van. Deze radiatoren vallen meer in het design segment dan in het paneel segment, waardoor de prijzen ook aanzienlijk hoger liggen vergeleken met normale compact radiatoren.

Compact radiator aansluit mogelijkheden

Traditionele paneel radiatoren zijn voorzien van 4x 1/2” zij-aansluitingen waarbij er middels een kraan en voetventiel de radiator in werking kan worden gesteld. Echter zijn er tegenwoordig modellen beschikbaar, waarbij er zes tot 8 aansluit punten zijn. Deze aansluit punten zijn gemonteerd aan de onderkant en worden ook wel onderaansluiting genoemd. Op deze onderaansluiting gaat geen voetventiel en kraan, maar een H-blok. Op zo'n H-blok wordt dan de aanvoer alsmede de retourleiding aangesloten. De regeling wordt dan gedaan middels het (vaak) bijgeleverde insert welke boven in de radiator wordt gedraaid. Daarop kunt u kiezen voor een open/dicht knop, of een thermostaatknop voor thermostatische regeling.

Over de Auteur

CVkoopjes, Specialist in radiatoren en cv-ketels

CVkoopjes is specialist op het gebied van verwarming. alle merken radiatoren en cv-ketels tegen de scherpste prijs. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo