De nieuwste tegel trends die jij moet weten - Artikelpost

De nieuwste tegel trends die jij moet weten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 272 | Aantal woorden: 474 | Datum: | 0 commentaar

Ben jij op zoek naar nieuwe tegels voor in de woonkamer of op het terras buiten? Hier vind je de tegeltrends voor komend seizoen.

 

Keramische tegels

De laatste tijd hebben de ontwikkelingen op het gebied van keramiek grote stappen gemaakt. Het voordeel van keramiek ten opzichte van natuursteen is dat keramische tegels veel gemakkelijker te onderhouden zijn. Een keramische tegel is niet zo gevoelig voor krassen en vlekken, een natuursteen daarentegen wel.

 

Groot formaat vloertegel

Grote afmetingen vloertegels blijven nog steeds in. De meest gangbare maat 60x60 zie je vaak terug als terrastegels buiten, maar ook in de badkamer en douche zijn grote formaten interessant. Tegenwoordig is er ook sprake van XL-tegels, de afmetingen hiervan zijn vaak 120x120 cm of nog groter. Het nadeel van een groot formaat vloertegel is dat de tegels een stuk zwaarder in gewicht zijn en hierdoor is het strak leggen van een groot formaat vloertegel lastiger. Het gebruik van tegelclips kan hierbij ondersteuning bieden. Tegelclips vermijden hoogteverschillen in de vloer, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

 

Marmer vloertegels

Marmer staat bekend om de luxe uitstraling en staat zeer stijlvol. Naast dat we de marmer tegels veel zien in de woonkamer, keuken, toilet of badkamer, zien we de marmerlook de laatste tijd ook veel terugkomen in accessoires.

 

Betonlook

De industriële look is de laatste jaren razend populair. Je ziet deze look niet alleen terug in accessoires, lampen en meubels, maar ook op de vloer. De betonlook is eigenlijk altijd grijs van kleur, waardoor die soms wat kil kan aanvoelen. De kunst is om de betonlook te combineren met warme tinten en de juiste materialen.

 

Houtlook

De houtenvloer blijft een trend. Nadelig aan een echte houtenvloer is dat het redelijk wat onderhoud vraagt. Een houtenvloer moet eens in de zoveel tijd geschuurd en geolied worden, daarnaast is een houten vloer erg gevoelig voor krassen en slijtage. Tegenwoordig zijn er ook tegels met een houtlook. Zo heb je het gemak van een tegel, makkelijk schoon te houden en nauwelijks onderhoud, maar toch de sfeer van een houtenvloer.Over de Auteur

Arno is een echte allesvreter met een gouden pen. Als hij iets leest, hoort of ziet, wil hij er meteen over schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo