FB pix De nieuwste trends voor in de badkamer - Artikelpost

De nieuwste trends voor in de badkamer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1054 | Aantal woorden: 451 | Datum: | 0 commentaar

Ongeveer de helft van de Nederlanders neemt dagelijks een douche. De één om ‘s ochtends lekker wakker te worden, de ander om hygiënische reden of om lekker te ruiken. Maar steeds vaker nemen mensen een douche omdat het gewoon lekker is. Door alle moderne sanitairvoorzieningen, zoals luxe inloopdouches, watervaldouchekoppen en massagestralen, word het nemen van een douche steeds aangenamer.

Een inloopdouche

Douchen in een badkuip is nauwelijks meer aan de orde. Het bad word tegenwoordig alleen nog gebruikt om heerlijk tot rust te komen en de douches worden steeds luxer. Moderne douchebakken hebben een lage instap of worden in de vloer geplaatst voor een ruimelijker effect. Ook is het mogelijk om de hele badkamer gelijkvloers te houden en de tegelvloer door te laten lopen tot in de douche. Hierdoor krijgt de badkamer een heel luxueuze uitstraling en daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk schoon te houden. Een ander voordeel van de inloopdouche, is dat het formaat zelf te bepalen is. Omdat je niet vastzit aan de grootte van de douchebak, kun je helemaal zelf bepalen hoe groot je ‘m wilt hebben.

Watervaldouchekoppen

In veel moderne badkamers word gebruik gemaakt van een watervaldouchekop (ookwel een regendouche of stortdouche genoemd). Deze douchekoppen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, tot een doorsnede van wel 60 cm, en kunnen bevestigd worden aan de wand of aan het plafond. Het nemen van een douche zal met deze douchekop aanvoelen als een milde regenbui. De watervaldouchekoppen zijn ideaal in combinatie met de inloopdouche. Omdat deze douches vaak veel ruimer zijn, en de watervaldouchekop een extra brede straal heeft, kun je ook heerlijk met z’n tweeën douchen.

Massagedouchekoppen

Een andere manier om lekker relaxed te kunnen douchen, is door het installeren van een massagedouche. Je kunt kiezen voor enkel een massagedouchekop, waarbij de hoeveelheid en hardheid van de stralen instelbaar zijn, of een complete massagedouche, met een wandpaneel en een douchekop, zodat de stralen, naar wens instelbaar, van alle kanten komen.

Houd bij de keuze van de douchekop altijd rekening met de waterdruk. Niet elke douchekop is geschikt voor elke badkamer. Sommige badkamers hebben dunnere leidingen, waardoor de waterdruk lager is. Een massage- of watervaldouchekop kan in dat geval niet worden geïnstalleerd, tenzij de leidingen worden aangepast.Over de Auteur

Moniek de Graaf is freelance tekstschrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo