De rol van de klok in het interieur - Artikelpost

De rol van de klok in het interieur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 182 | Aantal woorden: 478 | Datum: | 0 commentaar

De klok is een onmisbaar onderdeel van de inrichting. Niet alleen thuis, maar ook in de publieke ruimtes en op kantoor kunnen we eigenlijk niet zonder klok. Op zich is dit best wel opmerkelijk, omdat we voor het checken van de tijd toch ook regelmatig onze telefoons gebruiken. We zijn echter zo gewend aan de klok dat deze nooit verloren zal gaan. De rol van de klok is dan ook behoorlijk veranderd. De klok werd vroeger vooral gebruikt als luxeartikel om rijkdom en welvaart uit te stralen. Een klok was vroeger dan ook vooral een statussymbool. Hierna veranderde dit en werd de klok toegankelijk voor iedereen en werd deze vooral vanwege de praktische doeleinden gebruikt om altijd te kunnen zien hoe laat het is. Tegenwoordig is de klok niet alleen praktisch maar heeft deze ook een steeds meer bepalende rol in het interieur met betrekking tot de stijl en de uitstraling. De huidige klok kan dan ook meer worden benaderd als design object binnen het interieur.

Fabrikanten richten zich steeds meer op het design en de uitstraling

Fabrikanten hebben op tijd doorgehad dat er nogal wat concurrentie bij is gekomen met betrekking tot het checken van de tijd. Hierdoor is er steeds meer aandacht besteed aan de uitstraling van de klok en hoe de klok aantrekkelijk gehouden kan worden. Dit heeft geresulteerd in duizenden verschillende klokken van muurklokken tot staande klokken en tafelklokken die te krijgen zijn in tal van verschillende designs. Ook op het gebied van het materiaalgebruik is er tegenwoordig meer keuze dan voorheen. Een aantal vooraanstaande klokkenmerken zoals onder meer NeXtime brengen zelfs een aantal keren per jaar een nieuwe lijn designs uit om hiermee altijd voorop te lopen.

Retro flipklok is erg populair en handig en past goed in moderne inrichtingen

Wat we vaak terugzien bij bijvoorbeeld kleding, is dat specifieke trends van vroeger opnieuw in de mode raken. Wanneer dit gebeurt dan spreken we vaak van retro. Ook op het gebied van klokken zijn bepaalde retroklokken erg trendy. Een goed voorbeeld van een populaire retro klok, is de zogeheten flipklok. Deze klok geeft de tijd weer met cijfers die als een scorebord over flippen wanneer de tijd verandert. Dit type klok past erg goed in diverse moderne interieurs en is door de specifieke minutenweergave ook handig om als timer te gebruiken tijdens het koken.Over de Auteur

Karlijn is medewerker bij een woon winkel.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo